«Δημόκριτος 2021»: ΤΑΜΣ από τις ΧΧΙ και XXV ΤΘΤ στην Ξάνθη

Η τακτική άσκηση μετά στρατευμάτων (ΤΑΜΣ) «Δημόκριτος 2021», επιπέδου τακτικού συγκροτήματος μηχανοκίνητου τάγματος πεζικού, πραγματοποιήθηκε στην περιοχή της Ξάνθης από τις 11 έως και τις 18 Ιουνίου, ενώ τα τεθωρακισμένα οχήματα και άρματα μάχης του Στρατού Ξηράς «έκλεψαν» τις εντυπώσεις.

Όπως ανακοινώθηκε από το Γενικό Επιτελείο Στρατού, στην άσκηση συμμετείχαν ανθυπολοχαγοί όλων των όπλων και σωμάτων τάξεως 2020 της στρατιωτικής σχολής Ευελπίδων καθώς και τμήματα και μέσα της ΧΧΙ Τεθωρακισμένης Ταξιαρχίας «Πίνδος» και της ΧΧV Τεθωρακισμένης Ταξιαρχίας «2ο Σύνταγμα Ιππικού- Έφεσος».

Η άσκηση πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα της διεύθυνσης πεζικού του Γενικού Επιτελείου Στρατού (ΓΕΣ) και σχεδιάστηκε και οργανώθηκε από τη Σχολή Πεζικού σε συνεργασία με τις αντίστοιχες σχολές των λοιπών όπλων και σωμάτων.

Από τις 11 έως τις 18 Ιουνίου 2021, διεξήχθη στην περιοχή της Ξάνθης η Τακτική Άσκηση Μετά Στρατευμάτων (ΤΑΜΣ) «ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ 2021», επιπέδου Τακτικού Συγκροτήματος Μηχανοκίνητου Τάγματος Πεζικού, με τη συμμετοχή Ανθυπολοχαγών όλων των Όπλων και Σωμάτων Τάξεως 2020 της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων (ΣΣΕ), καθώς και τμημάτων και μέσων της ΧΧΙ Τεθωρακισμένης Ταξιαρχίας ( ΧΧΙ ΤΘΤ «ΠΙΝΔΟΣ») και της ΧΧV Τεθωρακισμένης Ταξιαρχίας (XXV ΤΘΤ «2ο ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΙΠΠΙΚΟΥ – ΕΦΕΣΟΣ»).

Κατά την άσκηση, η οποία πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα της Διεύθυνσης Πεζικού (ΔΠΖ) του Γενικού Επιτελείου Στρατού και σχεδιάστηκε και οργανώθηκε από τη Σχολή Πεζικού (ΣΠΖ) σε συνεργασία με τις αντίστοιχες Σχολές των λοιπών Όπλων και Σωμάτων, εκτελέστηκαν βολές Πυροβολικού, Όλμων και Αντιαρματικών ενώ έγινε και χρήση Τεθωρακισμένων Οχημάτων Μεταφοράς Προσωπικού (ΤΟΜΠ), Αρμάτων Μάχης, Αυτοκινούμενων (Α/Κ) Πυροβόλων καθώς και Επιθετικών και Μεταφορικών Ελικοπτέρων.

Παράλληλα με την ΤΑΜΣ, οι Ανθυπολοχαγοί εκπαιδεύτηκαν επί του πεδίου σε θέματα Διοικητικής Μέριμνας (ΔΜ), ενώ εκτελέστηκε από την ΧΧΙ Τεθωρακισμένη Ταξιαρχία (ΧΧΙ ΤΘΤ «ΠΙΝΔΟΣ») η υποδειγματική ΤΑΜΣ «Τακτικό Συγκρότημα Επιλαρχίας Μέσων Αρμάτων κατά την εκτέλεση πλευρικής αντεπίθεσης στο πλαίσιο ενεργητικής άμυνας» καθώς και περισυλλογή βαρέως τεχνικού υλικού. Επιπρόσθετα, η Διοίκηση Μηχανικού του Δ΄ Σώματος Στρατού «ΘΡΑΚΗ» εκτέλεσε υποδειγματική ΤΑΜΣ « Διάβαση Υδάτινου Κωλύματος με κατασκευή πλωτής γέφυρας και γέφυρας BELLEY».

H άσκηση, την οποία παρακολούθησε ο Διοικητής του Δ΄ Σώματος Στρατού «ΘΡΑΚΗ» Αντιστράτηγος Άγγελος Χουδελούδης, ως εκπρόσωπος του Αρχηγού ΓΕΣ, συνέβαλε στην επαύξηση του επιπέδου της επιχειρησιακής εκπαίδευσης, της μαχητικής ικανότητας και της συναντίληψης των συμμετεχόντων εκπαιδευομένων Ανθυπολοχαγών, προάγοντας ταυτόχρονα τη συνεργασία των Όπλων και Σωμάτων του Στρατού Ξηράς στο σύγχρονο πεδίο μάχης.

Google news logo Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV