Η Νορβηγία ενισχύει τον στόλο της με ακόμα 20 ΤΟΜΑ CV90

Το νορβηγικό υπουργείο Άμυνας έχει υποβάλει παραγγελία στην BAE Systems για την παράδοση 20 επιπλέον οχημάτων μάχης πεζικού ΤΟΜΑ CV90 για τον νορβηγικό Στρατό.

Το συμβόλαιο των 50 εκατομμυρίων δολαρίων θα αυξήσει το στόλο του στρατού σε 164 οχήματα στο πλαίσιο της προσπάθειάς του να αναπτυχθεί και να εκσυγχρονιστεί ενόψει των εξελισσόμενων απειλών.

Η Νορβηγία είναι ένας από τους επτά χρήστες CV90 και είναι ο τελευταίος πελάτης που βελτίωσε το στόλο CV90 μετά από σημαντικές συμβάσεις παράτασης και αναβάθμισης ζωής από την Ελβετία και τις Κάτω Χώρες.

Η Νορβηγία έχει παραγγείλει 12 μηχανικές και οκτώ παραλλαγές CV90 πολλαπλών μεταφορέων, με παράδοση προγραμματισμένη για το 2023.

Η Νορβηγία είναι ένας από τους επτά Ευρωπαίους χρήστες που χρησιμοποιούν το CV90. Οι άλλες είναι η Δανία, η Εσθονία, η Φινλανδία, η Ελβετία, η Σουηδία και οι Κάτω Χώρες. Η BAE Systems Hägglunds έχει παραδώσει μέχρι στιγμής 1.300 οχήματα σε πολλές παραλλαγές.

Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV