Ξεκίνησε η εκπαίδευση Ούγγρων στρατιωτικών στα PzH-2000

Ξεκίνησε η δεύτερη βάση της εκπαίδευσης 8 Ούγγρων στρατιωτικών, οι οποίοι θα γίνουν, με τη σειρά τους, εκπαιδευτές του προσωπικού που θα χειριστεί τα 24 υπό παραλαβή αυτοκινούμενα πυροβόλα PzH-2000 (τα πρώτα πυροβόλα αναμένεται να παραδοθούν στην Ουγγαρία τον Φεβρουάριο του 2022).

Το παραπάνω ανακοίνωσε η 131η Μοίρα Πυροβολικού της 10η Τεθωρακισμένη Μεραρχίας του γερμανικού Στρατού.

Η πρώτη φάση της εκπαίδευσης ξεκίνησε τον περασμένο Νοέμβριο, ήταν τρίμηνης διάρκειας και αφορούσε σε διαδικασίες και βολές εξοικείωσης πυροβολητή.

Η δεύτερη φάση της εκπαίδευσης, τετράμηνης διάρκειας, αφορά σε διαδικασίες διοικητού στοιχείου, η τρίτη φάση αφορά σε διαδικασίες διοικητού πυροβολαρχίας (θα εκπαιδευτούν τέσσερα από τα οκτώ άτομα), ενώ στην τελευταία φάση θα εκπαιδευτή, στις σχετικές διαδικασίες, ο διοικητής της Μοίρας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι 8 Ούγγροι στρατιωτικοί ήταν πλήρωμα σε ρυμουλκούμενο πυροβόλο D-20 και πριν ξεκινήσουν την εκπαίδευση έμαθαν βασικά γερμανικά, ενώ η όλη εκπαίδευση έγινε με γερμανικούς όρους, λόγω της μη έγκαιρης μετάφρασης στα ουγγρικά των σχετικών εγχειριδίων.

 

Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV