Νέο UGV από Εσθονία και Ισραήλ

Η UVision Air, μια Ισραηλινή εταιρία παραγωγής Loitering Munitions και η Εσθονική Milrem Robotics που κατασκευάζει unmanned ground vehicles (UGVs), ένωσαν τις δυνάμεις τους προκειμένου να μετατρέψουν αυτόνομο χερσαίο όχημα σε φορέα Loitering Munition Multi-Canister Launcher.

Η νέα επιχειρησιακή αντίληψη είναι σχεδιασμένη να προσφέρει μια νέα ανεξάρτητη δυνατότητα στο να εντοπίζει, να παρακολουθεί και να εξοντώνει με ακρίβεια βαρεία τεθωρακισμένους στόχους από μεγάλες αποστάσεις.

Προσδίδει δυνατότητες εξοπλισμού ελαφρών δυνάμεων με ISR, συνδυασμένου με υψηλής ακρίβειας μακριάς εμβέλειας βαρεία δύναμη πυρός.

Ο εκτοξευτής μπορεί να φέρει δύο UVision’s Loitering Munition συστήματα. Tο Hero-120, εξοπλισμένο με αντιαρματικές κεφαλές, και τον Hero-400EC με δυνατότητα καταστροφής οχυρωμένων στόχων. 

Το Milrem’s Type-X UGV θα εξοπλιστεί επίσης με αντένα επικοινωνιών, εμβέλειας 40 χιλιομέτρων εγκατεστημένης σε τηλεσκοπική ανασυρόμενη κεραία, βελτιώνοντας την δυνατότητα ελέγχου των συστημάτων από τον χειριστή.  

Google news logo Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV