Δοκιμή ελικοπτέρου NCH-47D Chinook με μηχανές Τ408

Ο Στρατός των ΗΠΑ και η Boeing εκτέλεσαν δοκιμές με  NCH-47D Chinook ελικόπτερο βαρέων μεταφορών, εξοπλισμένο με ισχυρότερες μηχανές Τ408 της General Electric (GE) που φέρει και το ελικόπτερο CH-53K King Stallion.

Η πρώτη πτήση αφορούσε αιώρηση και περιστροφή του NCH-47D, ενώ επιπλέον πτήσεις και δοκιμές θα ακολουθήσουν κατά το τέλος του έτους. 

Όπως αναφέρθηκε από την US Army Combat Capabilities Development Command Aviation and Missile Center (CCDC AvMC) που επιβλέπει το πρόγραμμα, η δοκιμή που έλαβε μέρος στο  Fort Eustis είχε σκοπό στο να αξιολογήσει τις πολλαπλές παραμέτρους του αεροσκάφους που υποστηρίζονται από live telemetry.

 Το πρόγραμμα αποτελεί μια προσπάθεια πέντε ετών με βάση συμφωνία συνεργασίας που αφορά την έρευνα και την ανάπτυξη μεταξύ των εταιριών AvMC, Boeing και GE Aviation στο να αξιολογήσουν την δυνατότητα και τα πλεονεκτήματα ισχυρότερων μηχανών, ενώ αξιολογούν και μειώνουν το τεχνικό ρίσκο της ενσωμάτωσης εξελιγμένων μηχανών σε ελικόπτερο Chinook.

.

 

Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV