Τα VT-4 του κινεζικού Στρατού άρχισαν να εισέρχονται σε υπηρεσία

Ο πακιστανικός Στρατός ξεκίνησε την εισαγωγή των κινεζικών αρμάτων μάχης VT-4, εντάσσοντας τα σε υπηρεσία.

Σύμφωνα με την Inter Service Public Relation (ISPR) του πακιστανικού Στρατού, ο Chief of Army Staff (CoAS) στρατηγός Qamar Javed Bajwa επισκέφτηκε το Field Firing Ranges κοντά στην Jhelum και παρακολούθησε μια επίδειξη του άρματος. 

Ο COAS εξέφρασε την ευχαρίστηση του σχετικά με την απόδοση που επέδειξε το άρμα VT-4, μια επιπλέον προσθήκη στο οπλοστάσιο του τεθωρακισμένου σώματος του Στρατού του Πακιστάν. 

Αυτή αποτελεί την δεύτερη εισαγωγή καινούργιου άρματος μάχης στον πακιστανικό Στρατό αυτό το έτος μετά από την εισαγωγή του εγχώριου Al-Khalid-1.

Τα VT-4 Του Πακιστάν, έχουν αναβαθμιστεί με ενεργή θωράκιση και βελτιωμένο πύργο και είναι προϊόν της κινεζικής NORINCO.

Ο οπλισμός τους περιλαμβάνει πυροβόλο 125 χιλιοστών, ενώ αξιοποιεί πυρομαχικά armor-piercing fin-stabilized discarding-sabot (APFSDS), βλήματα υψηλής εκρηκτικότητας και πυραύλους με εμβέλεια 5 χιλιομέτρων. 

Είναι εξοπλισμένα με κινητήρα 1,200 αλόγων, diesel, και υδρομηχανικό σύστημα οδήγησης, με ταχύτητα 70 χλμ στον δρόμο και 50 χιλιομέτρων στο έδαφος.  

Το Πακιστάν έχει παραγγείλει συνολικά 240 άρματα VT-4 από την NORINCO, ενώ τα πρώτα τέσσερα παραδόθηκαν τον Απρίλιο αυτού του έτους.  

Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV