Υπουργός Άμυνας Κύπρου: «Υψηλό το επίπεδο του προσωπικού της Εθνικής Φρουράς»

«Ο ισχυρότερος παράγοντας στον οποίο βασίζονται οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας μας, προκειμένου να συνεχίσουν να επιτελούν τον ρόλο τους ως δύναμη αποτροπής δεν είναι άλλος από το υψηλό επίπεδο του προσωπικού της Εθνικής Φρουράς.

Και αυτή την αποστολή θα συνεχίσουν να υπηρετούν, για όσο καιρό θα παρατηρείται η κατάφωρη παραβίαση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας εντός της κυπριακής ΑΟΖ, για όσο καιρό θα συντηρείται στην Κύπρο η μεγαλύτερη πολιτική και ιστορική αδικία στην Ευρώπη, η παράνομη κατοχή εδαφών μιας χώρας μέλους από μια χώρα που ισχυρίζεται ότι επιθυμεί την ένταξή της στην Ευρωπαϊκή Ένωση».

Αυτό δήλωσε ο υπουργός Άμυνας, Χαράλαμπος Πετρίδης στην τελετή διαβεβαίωσης των αποφοίτων των Σχολών Μονίμων Υπαξιωματικών η οποία πραγματοποιήθηκε το πρωί της Παρασκευής 24 Ιουλίου στο στρατόπεδο «Η. Παπακυριακού» στην Αθαλάσσα.

Ο κ. Πετρίδης τόνισε ότι το καλωσόρισμα νέων στελεχών στις τάξεις της Εθνικής Φρουράς τον γεμίζει πάντα με αισθήματα χαράς και υπερηφάνειας.

Και σήμερα, είπε, μαζευτήκαμε, για να υποδεχτούμε στη μεγάλη οικογένεια των ενόπλων μας δυνάμεων τις νέες και νέους Υπαξιωματικούς, της τάξεως του 2020, οι οποίοι μόλις έχουν περατώσει με επιτυχία τη φοίτησή τους στις Σχολές Μονίμων Υπαξιωματικών Στρατού, Ναυτικού και Αεροπορίας.

«Οι υποχρεώσεις που απορρέουν από τα νέα σας καθήκοντα είναι πολλές, όμως έχοντας εμπιστοσύνη στο πείσμα και τις δυνατότητές σας, είμαι σίγουρος ότι θα εργαστείτε με ενθουσιασμό και επαγγελματισμό για το καλό της πατρίδας και των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας μας.

Σας καλώ να κάνετε πράξη και τρόπο ζωής σας το αγνό στρατιωτικό πνεύμα. Να γίνετε παράδειγμα για τους υφιστάμενούς σας.

Να τηρείτε απαρέγκλιτα τους κανόνες της πειθαρχίας και ταυτόχρονα να διοικήσετε με ανθρωπιά.

Η Εθνική Φρουρά στηρίζεται σε σας. Στηρίζεται στον πλούτο και τις ικανότητες του έμψυχου δυναμικού της», τόνισε ο υπουργός, απευθυνόμενος στους αποφοίτους.

Και κατέληξε: «Νέοι και Νέες υπαξιωματικοί, όπως γνωρίζετε, ο κύριος σκοπός της Εθνικής Φρουράς είναι η αποτροπή οποιασδήποτε τουρκικής απειλής, έχοντας υπόψη τα δεδομένα με τις ρευστές και ραγδαία μεταβαλλόμενες γεωπολιτικές πραγματικότητες στη λεκάνη της Νοτιοανατολικής Μεσογείου. Σε ένα πρωτόγνωρο και ασταθές περιβάλλον και μετά από την τελευταία επιθετική συμπεριφορά της Τουρκίας εναντίον της κυπριακής ΑΟΖ και της υφαλοκρηπίδας της Ελλάδας, η κυπριακή πολιτεία και ειδικότερα η Εθνική Φρουρά περιμένουν πολλά από εσάς και είμαι βέβαιος ότι θα φανείτε αντάξιοι της εμπιστοσύνης και των προσδοκιών μας».

Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV