Η Ουκρανία εργάζεται για την ανάπτυξη μιας νέας τροποποίησης των πυραύλων Neptune, όπως αποκάλυψε ο Ουκρανός υφυπουργός Άμυνας, αντιστράτηγος Ιβάν Χαβρίλιουκ, σε συνέντευξή του.

«Τώρα, εργαζόμαστε για να δημιουργήσουμε τους λεγόμενους πύραυλους μεγάλου βεληνεκούς.

 Αυτό αναφέρεται σε μια νέα τροποποίηση πυραύλων για τα συστήματα Neptune. Επίσης, βρίσκεται σε εξέλιξη ενεργό έργο σε συνεργασία με το Υπουργείο Στρατηγικών Βιομηχανιών σχετικά με την ενίσχυση της αεράμυνας», είπε ο Χαβρίλιουκ.

O Oυκρανός αξιωματούχος ανέφερε ότι οι λεπτομέρειες των νέων εξελίξεων δεν μπορούν να αποκαλυφθούν, αλλά η ουκρανική πλευρά εργάζεται για τον εκσυγχρονισμό των πυραυλικών συστημάτων εδάφους-αέρος Buk και S-300.

Τον  περασμένο μήνα, ο Ουκρανός υπουργός Στρατηγικών Βιομηχανιών Oleksandr Kamyshin σημείωσε ότι ο όγκος παραγωγής της αμυντικής βιομηχανίας της Ουκρανίας είχε τριπλασιαστεί σε σύγκριση με το 2022.

Σύμφωνα με το Defense Express, το πιθανότερο σενάριο για τον νέο πύραυλο μεγάλου βεληνεκούς είναι μια προσαρμογή του πυραύλου R-360 από το σύστημα Neptune για την καταστροφή επίγειων στόχων.

Το προβλεπόμενο βεληνεκές αυτού του πυραύλου θα μπορούσε να φτάσει τα 400 χλμ. (σε αντίθεση με τα 300 χλμ. της έκδοσης επάκτιας άμυνας).

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ