Βολή αναβαθμισμένων ρουκετών από τα RM-70 στην Κρήτη

Υπό το βλέμμα Υφυπουργού Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδη Στεφανή πραγματοποιήθηκε σήμερα η εκτέλεση βολών οπλικών συστημάτων Πυροβολικού Μάχης και δοκιμές βολών Πολλαπλού Εκτοξευτή Πυραύλων (ΠΕΠ) RM-70 με ρουκέτες αναβαθμισμένου βεληνεκούς στο Πεδίο Βολής Κρήτης (ΠΒΚ).

Σύμφωνα με όσα αναφέρει η ανακοίνωση του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, ο ΥΦΕΘΑ εξέφρασε την πλήρη ικανοποίηση του για τα εξαιρετικά αποτελέσματα και την ευστοχία των βολών, ενώ μαζί του ήταν ακόμα ο Υπαρχηγός Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας αντιναύαρχος Ιωάννης Δρυμούσης και ο Αρχηγός Γενικού Επιτελείου Στρατού, Αντιστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης.

Τη δραστηριότητα παρακολούθησαν επίσης ο διοικητής της 1ης Στρατιάς/European Union Operation Headquarters, αντιστράτηγος Πέτρος Δεμέστιχας, ο διοικητής της Ανώτατης Στρατιωτικής Διοίκησης Εσωτερικού και Νήσων, αντιστράτηγος Νικόλαος Φλάρης, ο διευθυντής Πυροβολικού του ΓΕΣ, υποστράτηγος Αλέξανδρος-Γεώργιος Γκούσιος και ο διοικητής του ΠΒΚ, υποστράτηγος Αθανάσιος Σαρδέλλης.

Στο πλαίσιο της άριστης συνεργασίας του υπουργείου Εθνικής ‘Αμυνας (ΥΠΕΘΑ) με τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα (ΕΑΣ), παρευρέθηκε επίσης ο διευθύνων σύμβουλος των ΕΑΣ, Νικόλαος Κωστόπουλος, αναφέρει σχετική ανακοίνωση του υπουργείου.

Το Σύστημα Πολλαπλών Εκτοξευτών Πυραύλων (RM-70) είναι Τσεχοσλοβάκικης κατασκευής. Μετά την υπογραφή της συνθήκης CFE, το Ελληνικό Πυροβολικό εξοπλίστηκε κατά το έτος 1994 με αριθμό συστημάτων πολλαπλών εκτοξευτών πυραύλων 122 χιλ. τύπου RM-70, Τσεχοσλοβάκικης κατασκευής από την πρώην Ανατολική Γερμανία.

Οι ΠΕΠ RM-70 είναι τεχνολογίας του 1970, τέθηκαν μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα σε επιχειρησιακή ετοιμότητα και έδωσαν μεγάλη ισχύ πυρός στο Ελληνικό Πυροβολικό. Οι ΠΕΠ αποτελούν έναν από τους σημαντικότερους πολλαπλασιαστές ισχύος.

Google news logo Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV