Η Ρωσία εκτέλεσε βολή πυροβολικού σε συνεργασία με UAV

Το ρωσικό πυροβόλο Mst-S πραγματοποίησε βολές σε συνεργασία με UAV. 

Η Ρωσία συνεχίζει να αναβαθμίζει τις δυνατότητες των Ενόπλων Δυνάμεων της μέσω της τεχνολογικής της ανάπτυξης και του συνδυασμού οπλικών συστημάτων, που θα επιτρέπει στις στρατιωτικές της δυνάμεις να έχουν το «πάνω χέρι» στο πεδίο μάχης, τόσο σε τακτικό όσο και σε επιχειρησιακό επίπεδο.

Ένα τέτοιο σημαντικό βήμα, επετεύχθη πρόσφατα κατά την διάρκεια επίδειξης του ρωσικού αυτοπροωθούμενου πυροβόλου όπλου τύπου Msta-S, το οποίο εκτέλεσε βολή σε συνεργασία με ένα μη επανδρωμένο εναέριο όχημα (UAV) που του παρείχε τις απαραίτητες πληροφορίες και συντεταγμένες για τον στόχο.

Στο πλαίσιο του σεναρίου, το drone τύπου Orlan-E, που εκτελεί αποστολές αναγνώρισης και επιτήρησης, εντόπισε τον «εχθρό» και στη συνέχεια υπολογίζοντας τη θέση του στο πεδίο της μάχης, μετέδωσε στο πυροβόλο όπλο τα απαραίτητα στοιχεία για τη θέση του και τις συντεταγμένες του, με το πλήρωμα στη συνέχεια να εκτελεί βολή εμβέλειας 40 χιλιομέτρων.

Η επίδειξη αυτή έγινε στο πλαίσιο παρουσίασης σε ξένο αγοραστή, των δυνατοτήτων του πυροβόλου Msta-S, που αποτελεί την αναβαθμισμένη έκδοση του οπλικού συστήματα σε διαμέτρημα NATO 155 χιλιοστών, αλλά και της αποτελεσματικής αλληλεπίδρασης του με το μη επανδρωμένο εναέριο όχημα Orlan-E.

Η Rostec, η οποία δημοσίευσε πληροφορίες για την άσκηση επίδειξης, δεν αποκάλυψε ποια ήταν η ενδιαφερόμενη πλευρά, για την απόκτηση του πυροβόλου όπλου.

Ωστόσο αυτό που προκαλεί εντύπωση είναι ότι το drone απέδειξε την χρησιμότητα του στο να κατευθύνει και να στοχοθετεί εχθρικές θέσεις, «λύνοντας τα χέρια» σε μεγάλο βαθμό, του πυροβόλου όπλου να εκτελέσει επιτυχημένη βολή.

 

Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV