Ο Πούτιν ετοιμάζει στρατό από ρομπότ: Θα αναπτυχθούν απέναντι από την Ουκρανία!

Ένα «στρατό» από ρομπότ είναι έτοιμη να ρίξει στη μάχη σε περίπτωση που ξεσπάσουν συγκρούσεις στην ανατολική Ουκρανία η Ρωσία, μαζί με 85.000 στρατιώτες είναι η Μόσχα, αναφέρουν δυτικά ΜΜΕ.

Όπως αναφέρεται τη νέα αυτή δύναμη επιθεώρησε μέσα στην εβδομάδα ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού στο 766ο εργοστάσιο παραγωγής στο Nakhabino κοντά στη Μόσχα.

«Η πρώτη μονάδα με ρομπότ επίθεσης που θα συσταθεί στο ρωσικό Στρατό θα διαθέτει 5 ρομποτικά οχήματα Uran-9 και 20 ακόμη άλλα οχήματα μάχης», δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Άμυνας.

«Το προσωπικό θα υποστεί ειδική εκπαίδευση προκειμένου να τα επιχειρεί στο επιχειρησιακό περιβάλλον», συμπλήρωσε.

Το όχημα είναι εξοπλισμένο με ένα πυροβόλο των 30 χλστ., Α/Τ πυραύλους Ataka όπως και φλογοβόλα!

«Προβλήματα που προέκυψαν κατά τη δοκιμαστική χρήση των οχημάτων αυτών στην Συρία, όπως θέματα ελέγχου, μειωμένη κινητικότητα και μη ικανοποιητική διαχείριση  πληροφοριών  μάχης, έχουν όλα επιλυθεί», σημείωσε ο Vladimir Dmitriev επικεφαλής της Kalashnikov Concern.

Εκτός από τα Uran-9, ο ρωσικός Στρατός διαθέτει ρομποτικά οχήματα Uran-6 για την εκκαθάριση ναρκοπεδίων και Uran-14 για την κατάσβεση πυρκαγιών.

 

Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV