ΗΠΑ: «Κατέρριψαν» δικό τους βαλλιστικό πύραυλο για…δοκιμή (βίντεο)

Λίγες μέρες μετά την είδηση ότι η Κίνα πραγματοποίησε δοκιμή των πυραύλων «φονιάδων» των αμερικανικών αεροπλανοφόρων, το Πολεμικό Ναυτικό «απάντησε» με μια δική του εκτόξευση, η οποία ωστόσο προκάλεσε εντυπώσεις αλλά και…ανησυχία παράλληλα.

Ειδικότερα, σε μια ιστορική στιγμή, ένα πολεμικό πλοίο του αμερικανικού Ναυτικού κατέρριψε έναν…αμερικανικό διηπειρωτικό βαλλιστικό πύραυλο μεσαίου βεληνεκούς (ICBM), που είχε ως στόχο να τεστάρει την ικανότητα των καθοδηγούμενων πυραυλικών συστημάτων σε τέτοιου είδους απειλές.

Το βλήμα τύπου SM-3 Block IIA κατάφερε να εξουδετερώσει έναν στόχο που προσομοίαζε σε διηπειρωτικό βαλλιστικό πύραυλο (ICBM), που εκτοξεύθηκε από τα νησιά Μάρσαλ.

Το Πεντάγωνο ανέφερε πως η δοκιμή αυτή απέδειξε την ικανότητα των πυραυλικών συστημάτων που διαθέτουν τα πολεμικά πλοία του αμερικανικού Ναυτικού να αναχαιτίζουν και να εξουδετερώνουν απειλές, «φωτογραφίζοντας» με αυτόν τον τρόπο το οπλοστάσιο που διαθέτει η Κίνα για τέτοιες επιθέσεις.

 

Google news logo Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV