Στο πιλοτήριο των Mirage 2000-5 η πρώτη Ελληνίδα πιλότος

Γνωρίζαμε ότι Ελληνίδες έχουν πετάξει σε αποστολές διώξεως βομβαρδισμού με τα (θρυλικά) Phantom, αλλά δεν γνωρίζαμε ότι υπάρχει γυναίκα αξιωματικός της Πολεμικής Αεροπορίας που πετά σήμερα με τα Mirage 2000-5.

Δυστυχώς, για ευνόητους λόγους δεν αναφερεται όνομα σύμφωνα με τον Βηματοδότη, ούτε τον βαθμό της, ούτε βεβαίως το όνομά της. Αυτό όμως που μπορώ να σας πω είναι ότι μετέχει καθημερινά σε αποστολές όπως και οι άνδρες συνάδελφοί της, νοιώθει και αυτή τα G’s όταν κάνει ελιγμούς στα 28.000 πόδια στο Αιγαίο και γενικά μετέχει σε όλες τις αποστολές που θα της ζητηθεί από την μονάδα της στην Τανάγρα. Η Πολεμική Αεροπορία έχει ως απαραβίαστο κανόνα να μην ξεχωρίζει τους πιλότους της, ούτε βεβαίως να τους προβάλλει στα ΜΜΕ, ακόμα και αν αυτοί βγαίνουν πρώτοι στο ΝΑΤΟ ή στις διεθνείς ασκήσεις.

Τους θεωρεί όλους, είτε αυτοί είναι άνδρες, είτε γυναίκες, είτε είναι ιπτάμενοι, είτε μηχανικοί εδάφους ή αεροελεγκτές ίσους. Και κάτι ακόμα. Όπως και πέρυσι έτσι και εφέτος από τη Σχολή Ικάρων αποφοιτούν σε λίγες ημέρες και άλλες Ελληνίδες ιπτάμενες (με την «πουλάδα» στη Στολή) αξιωματικοί που σύντομα θα τις δούμε να πετούν υπερήφανα είτε σε μαχητικά, είτε σε μεταγωγικά, είτε σε ελικόπτερα.

Google news logo Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV