Εικόνες που είδαν το φως της δημοσιότητας δείχνουν το  αντιτορπιλικό  του αμερικανικού Ναυτικού USS Pinckney (DDG-91) μετά το πρόγραμμα εκσυγχρονισμού που εφαρμόστηκε σε αυτό.

Το σκάφος είναι το πρώτο από τα αντιτορπιλικά κλάσης Arleigh Burke που έλαβε το πακέτο εκσυγχρονισμού του ηλεκτρονόμου του πολέμου γνωστού ως SEWIP Block III.

Ένα μέρος του νέου συστήματος ηλεκτρονικού πολέμου SEWIP Block III του DDG-91 φαίνεται στα αριστερά σε έξω από την οκταγωνική διάταξη του ραντάρ.

Το νέο σύστημα ηλεκτρονικού πολέμου και άλλες αναβαθμίσεις εγκαταστάθηκαν στο πλοίο ως μέρος μιας προγραμματισμένης περιόδου συντήρησης που διήρκεσε περίπου δύο χρόνια. Το πλοίο έφυγε από τη δεξαμενή στο ναυπηγείο της General Dynamics NASSCO στο Σαν Ντιέγκο της Καλιφόρνια τον Αύγουστο, και τώρα βρίσκεται σε υπηρεσία.

Τον  Ιανουάριο, το αμερικανικό Ναυτικό σχεδίαζε να προσθέσει το SEWIP Block III σε περίπου 20 αντιτορπιλικά Flight IIA Arleigh Burke, σύμφωνα με το USNI News.

Αναμένονται επίσης και άλλες σημαντικές αναβαθμίσεις για αυτά τα πλοία, συμπεριλαμβανομένων των νέων ραντάρ AN/SPY-6(V)4.

Είναι ενδιαφέρον ότι το πρώτο Flight III Arleigh Burke το USS Jack H. Lucas, δεν διαθέτει SEWIP Block III, ή υποπαραλλαγή ή παράγωγό του, αλλά πρόκειται να υποβληθεί στις σχετικές εργασίες σύντομα.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ