Η Fincantieri Marinette Marine (FMM), θυγατρική της ιταλικής εταιρείας στις ΗΠΑ, έλαβε σήμερα μια νέα σύμβαση ύψους 526 εκατομμυρίων δολαρίων από το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ για την κατασκευή της τέταρτης φρεγάτας κλάσης Constellation για το αμερικανικό νΝαυτικό.

Αυτή η σύμβαση αποτελεί μέρος μιας μεγαλύτερης συμφωνίας που υπογράφηκε το 2020, η οποία περιλαμβάνει την κατασκευή της πρώτης φρεγάτας και εννέα επιπλέον πλοίων, συνολικής αξίας 5,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Οι φρεγάτες κλάσης Constellation βασίζονται στο σχέδιο της ιταλικής εταιρείας Fincantieri για τις φρεγάτες τύπου FREMM.  

Η κατασκευή της πρώτης φρεγάτας, με το όνομα USS Constellation, ξεκίνησε στα τέλη Αυγούστου του προηγούμενου έτους στο ναυπηγείο της FMM του Ουισκόνσιν. Η πρώτη φρεγάτα αναμένεται να παραδοθεί στο US Navy το 2026.

Θα κατασκευάζονται δύο νέες φρεγάτες το χρόνο, συνολικά 10 φρεγάτες και η καθεμία προορίζεται να ενταχθεί σε μια ομάδα κρούσης αεροπλανοφόρου. Αυτή την στιγμή είναι υπό ανάπτυξη τα πρώτα τρία πλοία, το USS Constellation, το USS Congress και το USS Chesapeake.

Τον περασμένο μήνα, το US Navy δήλωσε ότι υπάρχουν σχέδια για το άνοιγμα ενός δεύτερου ναυπηγείου και την προσθήκη τεσσάρων νέων φρεγατών κατηγορίας Constellation ετησίως, γεγονός που θα ανεβάσει τον συνολικό αριθμό πλοίων του στόλου.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ