Η Ναυτική Διοίκηση Ειδικού Πολέμου θα ξεκινήσει δειγματοληπτικές εξετάσεις και αναλύσεις ούρων εκπαιδευομένων στους SEALS προκειμένου να ανακαλύψει εάν οι εκπαιδευόμενοι έχουν κάνει χρήση για φάρμακα που βελτιώνουν την απόδοση τα αποκαλούμενα ως PED, από την 1η Νοεμβρίου, ανακοίνωσαν σήμερα αξιωματούχοι.

Το Ναυτικό των ΗΠΑ εφαρμόζει τη νέα πολιτική έχοντας την εντολή διεξαγωγής εξετάσεων  μονάδων εκπαιδευόμενων  εάν και κατά πόσο είναι ντοπαρισμένοι προκειμένου να ανταπεξέρχονται στις επίπονες δοκιμασίες κυρίως όταν είναι υποψήφιοι για τους SEALS, το αντίστοιχο των ΟΥΚ στο ΠΝ.

«Η μη εξουσιοδοτημένη και χωρίς επίβλεψη χρήση των PED είναι αυτό που προσπαθούμε να εντοπίσουμε και να αποτρέψουμε», έγραψε ο υποναύαρχος Keith Davids, επικεφαλής της Ναυτικής Διοίκησης Ειδικού Πολέμου, σε ένα δυναμικό μήνυμα που εκδόθηκε στις 29 Σεπτεμβρίου.

«Παρόλα αυτά, συνειδητοποιούμε ότι ορισμένοι από τους εκπαιδευόμενους   μας μπορεί να έχουν ιατρικές παθήσεις που πρέπει να αντιμετωπιστούν ιατρικώς. Εάν συμβαίνει αυτό, τους ενθαρρύνουμε και εάν  δεν το έχουν κάνει ήδη, να μιλήσουν με τους ιατρούς τους για να διαγνωστούν και να αντιμετωπιστούν σωστά».

Η νέα πολιτική δοκιμών έρχεται ένα χρόνο μετά από μια έρευνα διοίκησης για τον θάνατο ενός υποψηφίου SEAL μετά από  την τελική δοκιμασία «διαβολοβδομαδα»  που έθεσε ερωτήματα σχετικά με τη χρήση και την επικράτηση των PED μεταξύ των εκπαιδευόμενων και της ευρύτερης δύναμης SEAL.

Η δοκιμή PED θα πραγματοποιηθεί με τον ίδιο τρόπο που το αμερικανικό Ναυτικό διεξάγει τυχαία ανάλυση ούρων για συνήθεις απαγορευμένες ή μη εγκεκριμένες ουσίες σύμφωνα με στρατιωτικούς κανονισμούς.

Οι δοκιμές θα είναι σταδιακές, με τις μονάδες να επιλέγονται τυχαία και το 15 τοις εκατό αυτής της μονάδας να δοκιμάζεται κάθε μήνα, σύμφωνα με τις εντολές

Τα φάρμακα που βελτιώνουν την απόδοση περιλαμβάνουν στεροειδή, ανθρώπινες αυξητικές ορμόνες και εκλεκτικούς ρυθμιστές υποδοχέων ανδρογόνων, γνωστούς ως SARMs, και παρόμοια με τα αναβολικά στεροειδή.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ