Πολεμικό Ναυτικό και ΝΑΤΟϊκές δυνάμεις σε κοινή άσκηση ανατολικά της Κρήτης

Φρεγάτα και υποβρύχιο του Πολεμικού Ναυτικού πραγματοποίησαν κοινή άσκηση με δυνάμεις του ΝΑΤΟ.

Συγκεκριμένα, την Παρασκευή 24 Ιουνίου 2022 και στο πλαίσιο των διεθνών συνεργασιών των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων σύμφωνα με τον σχεδιασμό του ΓΕΕΘΑ, διεξήχθη συνεκπαίδευση PASSEX της Φρεγάτας ΥΔΡΑ και του Υπουβρυχίου ΚΑΤΣΩΝΗΣ με Μονάδες της Μόνιμης Συμμαχικής Ναυτικής Δύναμης 2 στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή ανατολικά της Κρήτης.

Κατά τη διάρκεια της συνεκπαίδευσης εκτελέστηκαν αντικείμενα σύνθεσης και ανταλλαγής τακτικής εικόνας, επικοινωνιών, στοχοποίησης, προχωρητικών ελιγμών, ανθυποβρυχιακού πολέμου και αντιαεροπορικού πολέμου με την συμμετοχή 2 F-4 της Πολεμικής Αεροπορία.

Η εν λόγω συνεκπαίδευση συνέβαλε στην προαγωγή του επιπέδου της επιχειρησιακής ετοιμότητας, μαχητικής ικανότητας και συνεργασίας των συμμετεχόντων σε συμμαχικό πλαίσιο, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

 

Google news logo Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV