Η Ινδία εκτόξευσε με επιτυχία την προηγμένη έκδοση του BrahMos

Η Ινδία ολοκλήρωσε με επιτυχία δοκιμαστική εκτόξευση της προηγμένης έκδοσης του υπερηχητικού πυραύλου cruise BrahMos, ο οποίος αναπτύχθηκε για το Ναυτικό, σύμφωνα με ανάρτηση του Οργανισμού Αμυντικής Έρευνας και Ανάπτυξης της Ινδίας (DRDO) στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, σήμερα Τρίτη.

«Η προηγμένη ναυτική έκδοση του υπερηχητικού πυραύλου δοκιμάστηκε σήμερα με επιτυχία από το αντιτορπιλικό πλοίο INS κλάσης Visakhapatnam του Ινδικού Ναυτικού. Ο πύραυλος χτύπησε με μεγάλη ακρίβεια τον εχθρικό στόχο», αναφέρει η δήλωση του Οργανισμού.

Η δοκιμαστική εκτόξευση του BrahMos πραγματοποιήθηκε στα ανοιχτά της δυτικής ακτής της Ινδίας. Στις αρχές Δεκεμβρίου του προηγούμενου έτους, εκτοξεύθηκε με επιτυχία η αεροπορική έκδοση του βλήματος από ένα μαχητικό αεροσκάφος τύπου Su-30 MKI στην ευρύτερη περιοχή του κρατιδίου Οντίσα.

Ο υπερηχητικός πύραυλος cruise BrahMos παράγεται από την ινδο-ρωσική Aerospace Joint Venture. Ο πύραυλος αναπτύχθηκε από την Ένωση Μηχανουργικής Έρευνας και Παραγωγής της Ρωσίας και τον Οργανισμό Αμυντικής Έρευνας και Ανάπτυξης της Ινδίας. Βρίσκεται στην υπηρεσία και των τριών τμημάτων των ενόπλων δυνάμεων και των δύο χωρών.

Το αντιτορπιλικό INS κλάσης Visakhapatnam φέρει 16 υπερηχητικούς πυραύλους, οι οποίοι ενίσχυσαν την αμυντική ικανότητα της χώρας να αποκρούει απειλές, κυρίως από την Κίνα και το Πακιστάν και «εξύψωσαν» το στρατιωτικό της καθεστώς σε διεθνές επίπεδο, σύμφωνα με τον Υπουργό Άμυνας της Ινδίας.

Google news logo Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV