Παραδόθηκε το πρώτο ελικόπτερο H225M στο βραζιλιάνικο Ναυτικό

Η Airbus Helicopters έχει παραδώσει το πρώτο ελικόπτερο H225M σε ναυτική διαμόρφωση στη Βραζιλία, για λογαριασμό του Βραζιλιάνικου Ναυτικού.

Η συγκεκριμένη διαμόρφωση αναπτύχθηκε σε συνεργασία με τη Helibras (θυγατρική της Airbus Helicopters στη Βραζιλία) και θεωρείται από την ευρωπαϊκή εταιρεία ως η πιο σύνθετη που έχει αναπτυχθεί ποτέ για το H225M. Το H225M για το Βραζιλιάνικο Ναυτικό διαθέτει σύστημα αυτοπροστασίας IDAS-3, ραντάρ APS143 και αξιοποιεί τον πύραυλο αέρος-επιφανείας Exocet AM39 B2M2.

Όπως σημειώνει η Airbus Helicopters, η παράδοση του ελικοπτέρου εντάσσεται σε ένα διακλαδικό συμβόλαιο 50 H225M για τη Βραζιλία. Μέχρι στιγμής έχουν παραδοθεί 39 H225M, τα οποία συναρμολογήθηκαν εγχώρια από τη Helibras.

Google news logo Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV