Το βρετανικό Βασιλικό Ναυτικό προχώρησε σε δοκιμή του πυραύλου Martlet κατά μικρών σκαφών

Ένα νέο πυραυλικό σύστημα που σχεδιάστηκε για την προστασία των νέων αεροπλανοφόρων του Ηνωμένου Βασιλείου από τις επιθέσεις σμηνών μικρών σκαφών δοκιμάστηκε από το Βασιλικό Ναυτικό.

Η πλατφόρμα όπλων υψηλής τεχνολογίας έκανε το ντεμπούτο της κατά τη διάρκεια των ασκήσεων στον Ειρηνικό Ωκεανό μαζί με την ομάδα κρούσης του αεροπλανοφόρου HMS Queen Elizabeth.

Ένα ελικόπτερο Wildcat της 815ης Μοίρας Αεροπορίας Ναυτικού με έδρα το Πόρτσμουθ εκτόξευσε τον ελαφρύ πύραυλο Martlet προς έναν πνευστό στόχο που έπλεε στην θάλασσα – γνωστό στο Ναυτικό και ως η «μεγάλη κόκκινη ντομάτα».

Αυτή είναι η πρώτη φορά που οι πύραυλοι αυτού του τύπου εκτοξεύονται σε επιχειρήσεις πρώτης γραμμής από την Ανώτατη Διοίκηση μετά από τις περυσινές σχολαστικές δοκιμές σε πεδία βολών στα ανοιχτά των ακτών του Ηνωμένου Βασιλείου.

Σε 0,3 δευτερόλεπτα, ο πύραυλος αποχώρησε από το ελικόπτερο Wildcat HMA Mk2, επιταχύνοντας μιάμιση φορά στην ταχύτητα του ήχου προς τον στόχο του όπως αναφέρει το  proelasi.com

Φωτ. Βασιλικό Ναυτικό | Ελικόπτερο Wildcat HMA MK2 του HMS Defender διέρχεται πάνω από το HMS Kent με τους πτερυγικούς πυλώνες φορτωμένους με τον νέο πύραυλο Martlet

Ο σκοπός επιλογής αυτού του πυραυλικού συστήματος είναι να προστεθεί ένα ακόμη επίπεδο προστασία γύρω από τα αεροπλανοφόρα του Βασιλικού Ναυτικού, με τα Wildcats να μπορούν να μεταφέρουν μέχρι και 20 πυραύλους που μπορούν να χρησιμοποιηθούν εναντίον σταθερών και κινούμενων στόχων.

Ο Πλοίαρχος Τζέημς Μπλάκμούρ, διοικητής της αεροπορικής πτέρυγας της ομάδας κρούσης του αεροπλανοφόρου, δήλωσε: «Ο Martlet είναι ένας νέος πύραυλος πολλαπλών ρόλων που εισήλθε πρόσφατα σε υπηρεσία με το ελικόπτερο Wildcat και παρέχει επιθετικές και αμυντικές ικανότητες εναντίον μικρών σκαφών και θαλασσίων στόχων που μπορεί να αποτελέσουν απειλή για την ομάδα κρούσης του αεροπλανοφόρου».

«Το Wildcat είναι ένα εξαιρετικά ευέλικτο ελικόπτερο και η ενσωμάτωση έως και 20 πυραύλων σε κάθε ένα από τα τέσσερα ελικόπτερα της μονάδας προσθέτουν μια ακόμη ισχυρή ικανότητα στην αεροπορική πτέρυγα και την ομάδα κρούσης του αεροπλανοφόρου».

Google news logo Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV