Τζ.Πάιατ: «Ευπρόσδεκτη η Ελλάδα στο πρόγραμμα του FFG(X) αλλά είναι άλλες οι ανάγκες της τώρα…»

Απαντώντας σε σχόλιο χρήστη στο twitter, αναφορικά με την επιλογή των υπό ανάπτυξη φρεγατών FFG(X), έναντι της προτεινόμενης λύσης της αγοράς των σκαφών παράκτιων επιχειρήσεων MMSC, ο Αμερικανός πρέσβης Τζέφρι Πάιατ είπε πως,  ναι  μεν η Ελλάδα είναι…  ευπρόσδεκτη στο πρόγραμμα, αλλά δεν έχει αυτό υπόψη του βάσει των όσων του έχουν διαμηνυθεί από  την ελληνική πλευρά.

«Έχουμε καταστήσει σαφές ότι η Ελλάδα θα είναι ευπρόσδεκτη στο πρόγραμμα FFGX όταν είναι στο νερό, αλλά αυτό δεν είναι το ελληνικό χρονοδιάγραμμα που μας μεταφέρθηκε.»

Ουσιαστικά ο Τζ. Πάιατ, διατηρεί την  ίδια «γραμμή» με τα F-35. Δηλαδή η αναβάθμιση των F-16 και η προμήθεια των MMSC είναι τα “stepping stones” που πρέπει να κάνει αναγκαστικά η Ελλάδα εάν θέλει κάπου στα τέλη της δεκαετίας να αποκτήσει ή F-35 ή FFG(X).

Έτσι κατά τον Τζ. Πάιατ, οι άμεσες ανάγκες του Πολεμικού Ναυτικού για νέες φρεγάτες δεν μπορούν να καλυφτούν με τις Constellation Class. Και επειδή έχει πραγματικά «αγωνία» για τις άμεσες ανάγκες του ΠΝ ουσιαστικά αφήνει να εννοηθεί ότι αυτές θα ικανοποιηθούν από τα σκάφη παράκτιας άμυνας MMSC.

 

Google news logo Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV