Το UAV CAMCOPTER S-100 δοκίμασε το ΠΝ - Ένα βήμα πριν την παραγγελία;

Σύμφωνα με δελτίο τύπου που αποδεσμεύθηκε, την Δευτέρα, 2 Αυγούστου 2021, από την Schiebel, η εταιρεία ανακοίνωσε πως παρουσίασε στο Ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό τις εξαιρετικές ικανότητες του ανεπάνδρωτου εναέριου συστήματος (UAS) CAMCOPTER® S-100 κάτι που μπορεί να οδηγήσει σε μια παραγγελία που θα καλύψει κάθε φρεγάτα.

Επι της φρεγάτας ΑΙΓΑΙΟΝ (F-460) κλάση ΕΛΛΗ στην Μεσόγειο Θάλασσα δυτικά της Κρήτης, σε δοκιμές διάρκειας μιας εβδομάδας, το S-100 επέδειξε στο Πολεμικό Ναυτικό το βεληνεκές, την αυτονομία πτήσης και την ταχύτητα του, όπως επίσης και τις ικανότητες του στον θαλάσσιο εντοπισμό και επιτήρηση. Για τις πτήσεις επίδειξης το CAMCOPTER S-100 ήταν εξοπλισμένο με τον αισθητήρα EO/IR Trakka TC-300 και Σύστημα Αυτόματης Αναγνώρισης (AIS) της Shine Micro.

Τα σενάρια περιλάμβαναν απονηώσεις και προσνηώσεις ημέρα και νύχτα. Διέθεταν συνεργασία με άλλα πλοία του Πολεμικού Ναυτικού, επιτήρηση θαλάσσιας κυκλοφορίας και επιτήρηση ακτών.

Google news logo Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV