Το Αμερικανικό Ναυτικό προχώρησε στην απόσυρση του πρώτου LCS κλάσης «Independence»

Το Αμερικανικό Ναυτικό προχώρησε στην απόσυρση του πρώτου πλοίου LCS (Littoral Combat Ship) κλάσης «Independence».

Το πλοίο που αποσύρθηκε είναι το LCS-2 (USS «Independence»), το οποίο εντάχθηκε σε υπηρεσία τον Οκτώβριο του 2010. Πρόκειται για το πρώτο πλοίο τύπου LCS, το οποίο αποσύρει πρόωρα το Αμερικανικό Ναυτικό. Συνολικά, το Αμερικανικό Ναυτικό θέλει να αποσύρει έξι LCS, τέσσερα κλάσης «Freedom» και δύο κλάσης «Independence», αλλά κάτι τέτοιο θα πρέπει πρώτα να εγκριθεί από το Κογκρέσο. Το πρώτο LCS κλάσης «Freedom» αναμένεται να αποσυρθεί το Σεπτέμβριο του 2021, ενώ τα άλλα τρία τον Μάρτιο του 2022, ενώ το δεύτερο LCS κλάσης «Independence» αναμένεται να αποσυρθεί τον Μάρτιο του 2022, πάντα βέβαια εφόσον υπάρξει σχετική έγκριση από το Κογκρέσο.

Τα πλοία LCS αποκτήθηκαν ως ταχύπλοα πλοία με μικρή επάνδρωση και δυνατότητα εναλλαγής οπλισμού, ανάλογα της αποστολής τους. Ωστόσο σοβαρά και μακροχρόνια τεχνικά προβλήματα με το σύστημα πρόωσης και οι πολλές βλάβες καθιστούν τα πλοία αναξιόπιστα. Υπενθυμίζουμε ότι η έκδοση MMSC των LCS κλάσης «Freedom» έχει επιλεγεί από τη Σαουδική Αραβία, ενώ το πλοίο προσφέρεται και στο Πολεμικό Ναυτικό (ΠΝ), στο πλαίσιο του προγράμματος ναυπήγησης τεσσάρων νέων φρεγατών.

Google news logo Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV