Νορβηγία: Αναβαθμίστηκε η φρεγάτα F-311 «Roald Amundsen» κλάσης «Fridjof Nansen»

Η ισπανική Navantia αναβάθμισε την φρεγάτα F-311 «Roald Amundsen» κλάσης «Fridjof Nansen» την οποία χρησιμοποιεί το Ναυτικό της Νορβηγίας. 

Στη νέα της έκδοση η φρεγάτα θα μπορεί να επιχειρεί σε θερμές περιοχές και θάλασσες, το ίδιο ικανά όπως επιχειρεί σε ψυχρές περιοχές.

Η αναβάθμιση πραγματοποιήθηκε το διάστημα Ιανουάριος-Ιούνιος του 2021 με έμφαση στον κλιματισμό του πλοίου, ιδιαίτερα στο τμήμα των κινητήρων, όπου αναπτύσσονται υψηλές θερμοκρασίες. Οι εργασίες συνοδεύτηκαν και με αλλαγή των καλωδιώσεων και των ηλεκτρολογικών πινάκων. Οι φρεγάτες F-310 κλάσης «Fridtjof Nansen» έλκουν την καταγωγή τους από τις ισπανικές φρεγάτες F-100 κλάσης «Álvaro de Bazán».

Πέντε πλοία, για το Ναυτικό της Νορβηγίας ναυπηγήθηκαν και παραδόθηκαν την περίοδο 2003-2011 (τον Ιούνιο του 2019 χάθηκε από ατύχημα ένα πλοίο, η επισκευή του κρίθηκε ασύμφορη και παροπλίστηκε). Δεν είναι γνωστό αν το πρόγραμμα θα εφαρμοστεί και στα άλλα πλοία της κλάσης.

Google news logo Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV