Αεράμυνα περιοχής από το Ισραήλ: Η ΙΑΙ ξεκίνησε την παραγωγή του Barak-8ER

Η ισραηλινή αεροπορική βιομηχανία  ΙΑΙ  (Israel Aerospace Industries) ξεκίνησε τη μαζική παραγωγή του ναυτικού αντιαεροπορικού  συστήματος  μεγάλης εμβέλειας Barak-8ER.

Η εταιρεία στην ανακοίνωσή της σημειώνει ότι υπάρχουν παραγγελίες αξίας περίπου 7 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

«Οι πωλήσεις του συστήματος έχουν ήδη φθάσει τα 7 δισεκατομμύρια δολάρια και οι παραγγελίες αναμένεται να αυξηθούν λόγω των μοναδικών χαρακτηριστικών του συστήματος», δήλωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της IAI, Μπόαζ Λεβί.

Το σύστημα αντιαεροπορικής άμυνας «Barak ER» που αναπτύχθηκε από την IAI, συνδυάζει την ικανότητα αντιμετώπισης εναέριων απειλών σε εκτεταμένο εύρος έως 150 χιλιομέτρων και βαλλιστικών στόχων.

Πρόκειται για ένα σύστημα αντιαεροπορικής και πυραυλικής άμυνας, θάλασσας και ξηράς από την οικογένεια "Barak", το οποίο βασίζεται σε μια καινοτόμο λειτουργική ιδέα για τη διαχείριση αμυντικών συστημάτων με μέγιστη ευελιξία.

Το σύστημα Barak υποστηρίζει διάφορα ραντάρ και εκτοξευτές για βέλτιστη κάλυψη εναντίον μαχητικών αεροσκαφών, ελικοπτέρων, UAV, πυραύλων κρουζ, πυραύλων επιφανείας-αέρα και πυραύλων επιφανείας.

Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV