ΥΠΕΘΑ: Οι Ολλανδοί παρουσίασαν την πρόταση τους για τις φρεγάτες του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού

 

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος δέχθηκε επίσκεψη από την Ολλανδή πρέσβη μαζί με τους συνεργάτες της, με σκοπό να καταθέσουν την επίσημη πρόταση για τις φρεγάτες του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού.

Μετά την επίσκεψη της βρετανικής αντιπροσωπείας αλλά και του Γερμανού πρέσβη προχθές, σειρά είχε η ολλανδική πλευρά, η οποία επισκέφτηκε τον ΥΕΘΑ στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας όπου και συζητήθηκε η προσφορά τους για τις φρεγάτες που αναμένεται να ενισχύσουν το στόλο του ΠΝ.

Ειδικότερα, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος γνωστοποίησε τη συνάντησή τους, με ανάρτηση στο προσωπικό λογαριασμό του στο Twitter, λέγοντας πως: «Δέχθηκα σήμερα στο γραφείο μου, στο @Hellenic_MOD την πρέσβη της Ολλανδίας @StellaRonner και τους συνεργάτες της προκειμένου να μου παρουσιάσουν την πρότασή τους για την πρόσκτηση νέων φρεγατών πολλαπλού ρόλου του @NavyGR».

Υπενθυμίζεται ότι οι Ολλανδοί προτείνουν τη φρεγάτα SIGMA, ενώ η ελληνική κυβέρνηση θα αποφασίσει για τον νέο τύπο φρεγατών συνδυάζοντας τις επιχειρησιακές δυνατότητες των πλοίων με την προσφορά της ενδιάμεσης λύσης, τη συμμετοχή της εγχώριας βιομηχανίας στο πρόγραμμα καθώς και τα γεωπολιτικά οφέλη που μπορεί να προκύψουν από την επιλογή.

Google news logo Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV