Κόμπλεξ κατωτερότητας: Δεν ανέφεραν τα πλοία του ΠΝ οι Τούρκοι στην άσκηση «ΑΡΙΑΔΝΗ»

Προσπαθούν να ξεπεράσουν το σοκ από την επιστολή των 104 Τούρκων ναυάρχων ε.α. στο τουρκικό υπουργείο Άμυνας και «ξέχασαν» να αναφέρουν τρία ελληνικά πλοία που πήραν μέρος στην άσκηση ναρκοπολέμου «ΑΡΙΑΔΝΗ», η οποία πραγματοποιήθηκε, όχι σε κάποιο μακρινό μέρος αλλά είχε ως βάση του το λιμάνι της Πάτρας!

Έτσι το τουρκικό υπουργείο στην αναφορά του για την άσκηση η οποία πραγματοποιήθηκε μεταξύ 27 Μαρτίου και 4 Απριλίου και στην οποία πήρε μέρος η δύναμη του ΝΑΤΟ SNMG-2 (της οποίας αυτό το εξάμηνο ηγείται η Τουρκία) «ξέχασε» να αναφέρει την ύπαρξη τριών ελληνικών πλοίων στην άσκηση!

Πιο συγκεκριμένα σε αυτή πήραν μέρος εκτός από τις ξένες συμμετοχές η φρεγάτα ‘’ΥΔΡΑ’’, το ναρκοθηρευτικό ‘’ΕΥΡΩΠΗ’’ και την κανονιοφόρο ‘’ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ’’.

Οι Τούρκοι όμως έχοντας φαίνεται σοβαρό πρόβλημα, ή αλλεργία στα ελληνικά πολεμικά πλοία απέφυγαν να τα αναφέρουν παντελώς!

Αντίθετα ανέφεραν όλες τις ξένες συμμετοχές ήτοι το τουρκικά πλοία «TCG SOKULLU MEHMET PASA», ΝΘΗ «TCG AYVALIK», το γαλλικό ΝΘΗ «FS ORION», το ισπανικό ΝΘΗ «ESPS TAJO», το βουλγάρικο ΝΘΗ «BGS TSIBAR», το ιταλικό ΝΘΗ «ITS TERMOLI» και το ρουμανικό υδρογραφικό (Υ/Γ) «RΟS A. CATUNEANU».

Τα ελληνικά πλοία όμως ουδέποτε πήραν μέρος στην άσκηση σύμφωνα με τους Τούρκους. Τόσο κόμπλεξ και σύνδρομο κατωτερότητας απέναντι στο ΠΝ μόνο οι Τούρκοι.

 

Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV