«Ασφυκτικός» ο τουρκικός κλοιός ηλεκτρονικής επιτήρησης στο Αιγαίο με το TCG UFUK

Πλήρεις δυνατότητες ελέγχου και καταγραφής επικοινωνιών αποκτά το τουρκικό Ναυτικό με το νέο κατασκοπευτικό πλοίο  TCG UFUK να οποίο αναμένεται να ενταχθεί σε υπηρεσία εντός του έτους.

Το νέο τουρκικό πλοίο δεν διαθέτει οπλικά συστήματα όμως μπορεί ελέγχει και να υποκλέπτει και να καταγράφει οτιδήποτε εκπέμπει στο Η/Μ φάσμα στην ευρύτερη περιοχή που κινείται είτε αυτό προέρχεται από σκάφη επιφανείας είτε από στρατιωτικές μονάδες στα νησιά.

Το UFUK διαθέτει μια πληθώρα αισθητήρων όπως συστήματα υποκλοπών εγκατεστημένα σε δύο ιστούς που θα του επιτρέπουν να καταγράφει όλες τις επικοινωνίες και τις Η/Μ εκπομπές (SIGINT/ELINT) από οτιδήποτε θα υπάρχει στην περιοχή και θα εκπέμπει όπου θα επιχειρεί.

Το προωστικό σκεύος του πλοίου αποτελείται από δύο κινητήρες Diesel τύπου MTU 20V4000M93L οι οποίοι επιτρέπουν την επίτευξη σταθερής πλεύσης με χαμηλή ταχύτητα και οικονομία, που πρακτικά αυτό σημαίνει μεγάλη εμβέλεια και αυτονομία, ενώ η τουρκική εταιρεία Isbir, έχει εξοπλίσει το πλοίο με τέσσερις γεννήτριες των 750kW.

Αξίζει να σημειωθεί ότι υπεύθυνη για τη σχεδίαση και την ναυπήγηση του πλοίου είναι η κρατική εταιρεία μηχανολογικών μελετών STM (Savunma Teknolojileri ve Mühendislik A.Ş.) η οποία έχει μετατραπεί στο βασικό σχεδιαστικό μελετητικό όργανο του τουρκικού κράτους για την δημιουργία του ισχυρού στόλου που επιθυμεί ο Ερντογάν.

Με το σκάφος αυτό η Τουρκία αποκτά ένα ακόμη εργαλείο στον πλήρη έλεγχο των πληροφοριών στο Αιγαίο σε συνδυασμό με τα UAV αναγνώρισης και τα αεροσκάφη CN-235 ELINT/COMMINT.

Τι σημαίνει αυτό; Ότι η Τουρκία φαίνεται να κερδίζει τον πόλεμο των πληροφοριών, απέναντι σε μια Ελλάδα η οποία επαναπαύεται στις «δάφνες» της. Ο κίνδυνος είναι ότι οι Τούρκοι θα γνωρίζουν μέχρι τελευταίες λεπτομέρειας όλες εκείνες τις παραμέτρους που χρειάζονται για την διεξαγωγή ηλεκτρονικού πολέμου και παρεμβολών , γνωρίζοντας ταυτόχρονα την ακριβή θέση του οποιουδήποτε μέσου του ΠΝ στο χάρτη.

Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV