Η φρεγάτα «Κανάρης» στη γαλλική ναυτική δύναμη TF-473 πλέει στην ανατολική Μεσόγειο

Έξι μονάδες επιφανείας συνοδεύουν το γαλλικό αεροπλανοφόρο R91  Charles De Gaulle στο πλαίσιο της δύναμης Tf-473, η οποία πριν λίγες ημέρες βρισκόταν ανοικτά της Κορσικής.

Από ελληνικής πλευράς στη δύναμη μετέχει η Φ/Γ «Κανάρης», ενώ πλοία έχουν αποσπάσει στην δύναμη του γαλλικού Ναυτικού, οι ΗΠΑ, το Βέλγιο και η Ιταλία.

Συγκεκριμένα, όπως ανακοινώθηκε, την Τετάρτη η φρεγάτα «Κανάρης» εντάχθηκε στην Γαλλική Ναυτική Δύναμη TF-473, στην θαλάσσια περιοχή ανατολικά της Κορσικής. Η ανωτέρω Ναυτική Δύναμη συνοδεύει το γαλλικό αεροπλανοφόρο «Charles De Gaulle» στο πλαίσιο της επιχείρησης «Clemenceau 21».

Κατά την διάρκεια της επιχείρησης θα λάβουν χώρα ιδιαίτερα απαιτητικές δραστηριότητες επιχειρησιακής εκπαίδευσης, που αναβαθμίζουν την διαλειτουργικότητα και επιβεβαιώνουν το υψηλό επίπεδο συνεργασίας μεταξύ των συμμαχικών μονάδων που συμμετέχουν στην TF-473.

Στην Γαλλική επιχείρηση «Clemenceau 21» συμμετέχουν επιπρόσθετα των Γαλλικών και ναυτικές μονάδες, της Ελλάδας, των ΗΠΑ, του Βελγίου και της Ιταλίας και θα πραγματοποιήσουν συνεργασίες με δυνάμεις και άλλων κ-μ της Ευρωπαϊκής Ένωσης, του ΝΑΤΟ και Στρατηγικών Εταίρων, αναδεικνύοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο τις κοινές προσπάθειες των συμμετεχουσών χωρών για την εδραίωση της ειρήνης και της σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου.

 

Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV