Η Ιταλία ενισχύει το νέο αεροπλανοφόρο ITS Cavour - «Υποδέχεται» μαχητικά F-35B

Το νέο αεροπλανοφόρο του ιταλικού Ναυτικού, ITS Cavour, ενισχύεται περεταίρω, καθώς θα ελλιμενιστεί στη ναυτική βάση του Νόρφολκ, στη Βιρτζίνια των ΗΠΑ. Εκεί θα κάνει εργασίες οι οποίες θα του επιτρέψουν να φέρει μαχητικά stealth αεροσκάφη F-35B. 

Όπως μεταδίδουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης η ναυαρχίδα του Ναυτικού της Ιταλίας, θα φτάσει στη ναυτική βάση του Νόρφολκ τον επόμενο μήνα, όπου θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες με το Σώμα Πεζοναυτών των ΗΠΑ για τον εξοπλισμό της με τα stealth μαχητικά αεροσκάφη πολλαπλών ρόλων πέμπτης γενιάς F-35B.

Το πλάνο των Ιταλών για τα stealth μαχητικά

Το ιταλικό αεροπλανοφόρο ITS Cavour τέθηκε σε επιχειρησιακή λειτουργία για το ιταλικό Ναυτικό στις 18 Δεκεμβρίου του 2018 και στη συνέχεια ξεκίνησαν οι εργασίες για την αναβάθμιση του, προκειμένου να φέρει στο κατάστρωμά του stealth μαχητικά F-35, ενώ στις ΗΠΑ αναμένεται να προχωρήσει σε διαφόρων ειδών εργασίες, όπως για παράδειγμα εκπαίδευση προσωπικού για την λειτουργία των μαχητικών

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ιταλική κυβέρνηση αποφάσισε να αποκτήσει 15 stealth μαχητικά αεροσκάφη έκδοσης F-35B, για να αντικατασταθούν τα παλαιά μαχητικά τύπου AV-8B Harrier II και σύμφωνα με το σχεδιασμό, 10 μαχητικά F-35B θα βρίσκονται στο υπόστεγο που έχει διαμορφωθεί ειδικά στο αεροπλανοφόρο και τα υπόλοιπα θα είναι πάνω στο κατάστρωμα.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, το πρώτο ιταλικό F-35B αναμένεται να τοποθετηθεί στο αεροπλανοφόρο Cavour, όταν το αεροπλανοφόρο ολοκληρώσει τις εργασίες του στο Νόρφολκ και επιστρέψει στη Μεσόγειο.

Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV