Εξέλιξη που προβληματίζει: Το τουρκικό Ναυτικό διπλασιάζει το φορτίο βλημάτων στα σκάφη επιφανείας

Η κλάση Barbaros των τουρκικών φρεγατών ΜΕΚΟ200 συνιστά την πλέον σύγχρονη μονάδα του τουρκικού Ναυτικού καθώς ήταν η κλάση που διαδέχθηκε αυτή της Yavuz.

Τα σκάφη άρχισαν να εντάσσονται σε υπηρεσία το 1997 (δύο) και από ένα το 1998 και το 2000. Τώρα  το τουρκικό Ναυτικό θέλει να πραγματοποιήσει σε αυτά το πρόγραμμα ΕΜΖ δηλαδή Εκσυγχρονισμός Μέσης Ζωής. Όπως αναφέρεται η μελέτη για τον εκσυγχρονισμό τους δεν είχε ολοκληρωθεί μέχρι το 2020.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά η μελέτη περιλαμβάνει την κατασκευή ενός νέου ιστού στον οποίο θα προσαρμοστεί και το ραντάρ  SMART-S ενώ οι εκτοξευτές των βλημάτων επιφανείας-επιφανείς θα αυξηθούν στους 16 από οκτώ που είναι σήμερα.

Δεδομένου του γεγονότος ότι και οι νέες φρεγάτες κλάσης Ι θα διαθέτουν 16 βλήματα επιφανείας-επιφανείας γίνεται φανερό πως το τουρκικό Ναυτικό ακολουθεί νέο δόγμα στις επιχειρήσεις αυξάνοντας, ουσιαστικά διπλασιάζοντας το φορτίο πυραύλων στις μονάδες επιφανείας του.

Κάτι βέβαια πρέπει να προβληματίσει το ΠΝ και να δει πως θα αντιδράσει σε αυτή την εξέλιξη.

 

Google news logo Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV