Το νέο υποβρύχιο επίθεσης της Βραζιλίας Riachuelo καταδύθηκε για πρώτη φορά

Το κορυφαίο ηλεκτρικό υποβρύχιο diesel Scorpene της Βραζιλίας, Riachuelo ολοκλήρωσε με επιτυχία την πρώτη του ανεξάρτητη κατάδυση μέχρι το βάθος ασφαλείας την περασμένη εβδομάδα από τον κόλπο Sepetiba κοντά στο Ρίο.

Η κατάδυση ήταν μέρος των θαλάσσιων δοκιμών του υποβρυχίου που ξεκίνησαν τον Αύγουστο του τρέχοντος έτους. Το Riachuelo προχωρά αργά προς την είσοδο σε υπηρεσία ως το πρώτο από τα τέσσερα σκάφη που θα κατασκευαστούν στο πλαίσιο του προγράμματος PROSUB της Βραζιλίας.

Εκτός από τη Βραζιλία, η Naval Group προμήθευσε το υποβρύχιο σχέδιο Scorpene στα ναυτικά της Χιλής, της Μαλαισίας και της Ινδίας.

Τα Scorpenes της Βραζιλίας έχουν μήκος 71,62 μέτρα και μετατόπιση 1.870 τόνων. Έχουν σχεδιαστεί για να είναι σε θέση κατά των επιφανειακών και αντι-υποβρυχίων πολέμων εκτός από τις αποστολές ειδικών επιχειρήσεων. Είναι εξοπλισμένα με έξι σωλήνες τορπιλών είτε για τορπίλες F21 που έχουν αναπτυχθεί από την Naval Group είτε από τους πυραύλους Exocet που κατασκευάζονται από MBDA.

 

Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV