Η Ιαπωνία εγκαινιάζει την πρώτη φρεγάτα πολλαπλών αποστολών «Kumano»

Η ιαπωνική ναυπηγική εταιρεία Mitsui E&S Shipbuilding εγκαινίασε την πρώτη φρεγάτα πολλαπλών αποστολών (FFM) της Ιαπωνικής Ναυτικής Αυτοάμυνας στο ναυπηγείο Tamano Works.

Η τελετή πραγματοποιήθηκε μετά την ανακοίνωση της Ιαπωνικής Υπηρεσίας Τεχνολογίας και Logistics (ATLA), με την Mitsubishi Heavy Industries (MHI) ως κύριο εργολάβο και την Mitsui ως υπεργολάβο για το πρόγραμμα 30DX (αργότερα ορίστηκε ως 30FFM) το 2017.

Η FFM έχει εκτόπισμα πάνω από 5.000 τόνους σε πλήρες φορτίο. Τα πλοία της κατηγορίας οραματίζονται ως πλοία μεγέθους φρεγάτας με δυνατότητες καταστροφέα. Αναμένεται να αντικαταστήσουν τα καταστροφέα κατηγορίας Asagiri και Abukuma.

Τα πλοία θα επανδρώνονται από περίπου άτομα ναυτικούς, μια αξιοσημείωτη μείωση σε σύγκριση την Aegis.

Η Ιαπωνία σχεδιάζει να κατασκευάσει 22 πλοία.

Οι φρεγάτες θα τροφοδοτούνται από αεριοστρόβιλους Rolls-Royce MT30 και κινητήρες ντίζελ MAN, που προωθούν ταχύτητες άνω των 30 κόμβων.

Αναμένεται να μεταφέρουν κυψέλες κάθετου συστήματος εκτόξευσης, πυραύλους κατά των πλοίων και ένα σύστημα πυραύλων μικρής εμβέλειας SeaRAM, εκτός από έναν κύριο όπλο και απομακρυσμένους σταθμούς όπλων.

Το Kumano έχει προγραμματιστεί για παράδοση το 2022.

Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV