Παρουσίαση νέων πλοίων για το Ναυτικό του Ιράν

Το Ιράν σκοπεύει να παρουσιάσει τη πρώτη μονάδα Amphibioust Dock (ATD) - μεταφορέα ελικοπτέρων που ναυπηγεί κατά την ημέρα του Ναυτικού αυτόν τον Νοέμβριο. 

Το πλοίο μήκους 231 μέτρων θα μεταφέρει έως και 7 ελικόπτερα, αριθμό από drones και εξοπλισμό ηλεκτρονικού πολέμου. Εκτός της συγκεκριμένης μονάδας θα παρουσιαστούν επίσης, το νέο αντιτορπιλικό Dena, το ναρκοθηρευτικό Saba και η πυραυλάκατος Zereh.

Το τέταρτο υποβρύχιο της κλάσης Fateh που βρίσκεται στο στάδιο κατασκευής, πρόκειται να διαθέτει και σύστημα air-independent propulsion (AIP).

Το ιρανικό Ναυτικό γνωρίζει σημαντική ενίσχυση αυτήν την περίοδο, με προγράμματα πρόσκτησης πλοίων μεταφοράς ελικοπτέρων, αυτόνομων εναέριων οχημάτων και την κατασκευή ενός νέου πλοίου 65 μέτρων με δυνατότητα μεταφοράς ελικοπτέρων.  

Επιπλέον μόλις εχθές κήρυξε επιχειρησιακή την νέα βάση του στο Sirik, ανατολικά των στενών του Hormuz.

Η κατασκευή της βάσης ξεκίνησε πριν έξη χρόνια και το Ιράν πιστεύει ότι θα του δώσει πλήρη έλεγχο της εξόδου και εισόδου του Κόλπου. 

 

Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV