Συμβόλαιο 87 εκατ. λιρών στην BAE Systems από το USN

To Αμερικανικό Department of Defense ανέθεσε στην BAE Systems συμβόλαιο 87 εκατ. λιρών προκειμένου να παράγει και να παραδίδει συστήματα εξουδετέρωσης ναρκών Archerfish για τα ελικόπτερα MH-60S rotorcraft.

Τα Archerfish αξιοποιούνται από τα ελικόπτερα MH-60S του αμερικανικού Ναυτικού ως μέρος της αερομεταφερόμενης δυνατότητας εξουδετέρωσης ναρκών με βάση το Littoral Combat Ship.

Αυτό είναι το τέταρτο συνεχόμενο συμβόλαιο Archerfish που δόθηκε στην BAE Systems από το 2003 και πρόκειται να ολοκληρωθεί μέσα στα επόμενα επτά χρόνια. .

Το σύστημα Archerfish είναι ένα αυτόνομο ελεγχόμενο σύστημα εξουδετέρωσης ναρκών που μπορεί να αξιοποιηθεί από ιπτάμενα, θαλάσσια και υποθαλάσσια μέσα.

Διαθέτει σύστημα οπτικών ινών με αναμετάδοση δεδομένων σε πραγματικό χρόνο, υψηλή ανάλυση, χαμηλού φωτισμού βίντεο και υψηλών συχνοτήτων εικόνες από σόναρ όσον αφορά στόχους ενδιαφέροντος από τους ενσωματωμένους αισθητήρες του.    

Στο συμβόλαιο συμπεριλαμβάνονται fibre optic spool kits και εξοπλισμός υποστήριξης, επιτήρησης, επιδιορθώσεων και συστημάτων διαχείρισης προγράμματος και υποστήριξης.   

Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV