Κύπρος: Κοινή άσκηση της Φ/Γ Κανάρης με ελικόπτερο της Εθνικής Φρουράς

Κοινή άσκηση Έρευνας-Διάσωσης (Ε-Δ) Κύπρου – Ελλάδος με την ονομασία «ΣΑΛΑΜΙΣ – 03/20», πραγματοποιήθηκε σήμερα, όπως ανακοίνωσε το Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λάρνακας.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η άσκηση πραγματοποιήθηκε εντός της περιοχής ευθύνης Ε-Δ της Κυπριακής Δημοκρατίας (ΚΔ), με τη συμμετοχή της ελληνικής φρεγάτας ‘’ΚΑΝΑΡΗΣ’’, Ελικοπτέρου της 460 Μοίρας Έρευνας-Διάσωσης της Κ.Δ καθώς και εξειδικευμένων νοσηλευτών της Υπηρεσίας Ασθενοφόρων του Οργανισμού Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας.

Τον συντονισμό και τον επιχειρησιακό έλεγχο των αεροναυτικών μέσων που έλαβαν μέρος στην άσκηση, είχε το Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λάρνακας, σε συνεργασία με το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού της Ελλάδος.

Η άσκηση αποτελεί την 3η προγραμματισμένη δραστηριότητα, εντός του 2020 και εντάσσεται στο πλαίσιο της μακρόχρονης συνεργασίας, μεταξύ των δυνάμεων της ΚΔ και αεροναυτικών δυνάμεων της Ελλάδας που δραστηριοποιούνται στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

Όπως αναφέρεται, «η συνεχής παρουσία του Πολεμικού Ναυτικού στη θαλάσσια περιοχή της Κύπρου συμβάλλει σημαντικά στην ανάπτυξη κοινών διαδικασιών για αντιμετώπιση καταστάσεων κινδύνου στη θάλασσα».

 

 

 

Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV