Ένα τραγικό συμβάν έλαβε χώρα στην Ρεντίνα και συγκεκριμένα στο κέντρο Εκπαίδευσης Ανορθοδόξου Πολέμου, το γνωστό ΚΕΑΠ, όπου εικοσάχρονος Ελληνοκύπριος Εύελπις, έχασε τις αισθήσεις του κατά την διάρκεια εκπαιδευτικής δραστηριότητας και δε συνήλθε πότε

«Από το Γενικό Επιτελείο Στρατού ανακοινώνεται ότι, κατά τις πρωινές ώρες της Παρασκευής 30 Ιουνίου 2023 και στο πλαίσιο της θερινής εκπαίδευσης της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων (ΣΣΕ), στο Κέντρο Εκπαίδευσης Ανορθόδοξου Πολέμου (ΚΕΑΠ), στην Ρεντίνα, o Ελληνοκύπριος Εύελπις ΙΙας, Χ.Γ., ετών 20, έχασε τις αισθήσεις του κατά την διάρκεια εκπαιδευτικής δραστηριότητας. 

Του παρασχέθηκαν άμεσα οι πρώτες βοήθειες από τον ιατρό της Μονάδας και διεκομίσθη άμεσα συνοδεία ιατρικού προσωπικού στο Κ.Υ Νέας Μαδύτου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Τα αίτια του συμβάντος διερευνώνται αρμοδίως.

Το Γενικό Επιτελείο Στρατού εκφράζει τη λύπη του για την απώλεια του Εύελπι και τα ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους του».

Στο ΚΕΑΠ, διεξάγεται η πρέπουσα εκπαίδευση την οποία πρέπει να λάβουν τα στελέχη των Ειδικών Δυνάμεων και η μελλοντική αξιωματικοί του ελληνικού Στρατού (την οποία ο γράφων είχε την τύχη να ολοκληρώσει προ πολλών ετών).

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του ΚΕΑΠ, παρακολουθούν οι σπουδαστές της Σχολής Ευελπίδων και αξιωματικοί, όπως και έφεδροι αξιωματικοί του Ελληνικού Στρατού (όπως και της κυπριακής Εθνοφρουράς), που θέλουν να ενταχθούν στις Ειδικές Δυνάμεις.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ