«Κραυγή αγωνίας» στρατιωτικής ηγεσίας σε κυβέρνηση: «Κάντε κάτι - Δεν υπάρχει προσωπικό»

Σύσσωμη η στρατιωτική ηγεσία ζητά από την κυβέρνηση να προχωρήσει σε μέτρα για την κάλυψη των τεράστιων κενών που υπάρχουν στην επάνδρωση των μονάδων.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, ενημέρωσε σήμερα τα μέλη της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας & Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής, σε ειδική συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε κεκλεισμένων των θυρών στην αίθουσα «Ιωάννης Καποδίστριας» του ΥΠΕΘΑ για τη νέα δομή και το βασικό σχέδιο διάταξης των Ενόπλων Δυνάμεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες δεν συζητήθηκε το τι θα γίνει με την στρατιωτική θητεία, όμως οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι σύσσωμη η στρατιωτική ηγεσία ζητά από την κυβέρνηση να προχωρήσει στα αναγκαία εκείνα μέτρα για την κάλυψη της επάνδρωσης των μονάδων.

Όχι μόνο για την υποχρεωτική στράτευση στα 18 ή την επέκταση της θητείας στον στρατό κατά ε μήνες, αλλά βαθιά διαρθρωτικά μετρά, για να επιλυθεί το δύσκολο αυτό πρόβλημα.

Από το παραπάνω αγωνιώδες αίτημα της στρατιωτικής ηγεσίας γίνεται αντιληπτό το τραγικό επίπεδο επάνδρωσης των μανάδων του Στρατού Ξηράς που υπάρχει σήμερα.

Βέβαια αυτό δύσκολα θα αντιμετωπιστεί και με την στράτευση στα 18 και την επέκταση της θητείας κατά τρεις όλους και όλους μήνες.

Η φυγοστρατία, οι ανυπότακτοι, όλες οι κατηγορίες «αντιρρησιών συνείδησης» κυριότερα όμως δε η υπογεννητικότητα η οποία καλπάζει, αφήνουν ελάχιστα περιθώρια βελτίωσης της κατάστασης.

Αντίθετα αυτή θα βαίνει συνεχώς επιδεινούμενη.

 

Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV