Μετασταθμεύει από την Ελλάδα η «Βαλκανική Ταξιαρχία» (SEEBRIG)

Μετασταθμεύει τον επόμενο μήνα η Ταξιαρχίας Νοτιοανατολικής Ευρώπης (South-Eastern Europe Brigade/SEEBRIG), πιο γνωστή και ως «Βαλκανική Ταξιαρχία», από τον Τύρναβο της Λάρισας που εδρεύει τώρα, στο Κουμάνοβο της «Βόρειας Μακεδονίας».

Η SEEBRIG συγκροτήθηκε το 1998, μετά από ελληνική πρωτοβουλία του τότε υπουργού Εθνικής Αμύνης Άκη Τσοχατζόπουλου, και σε αυτήν συμμετείχαν οι: Αλβανία, Βουλγαρία, Ελλάδα, Ρουμανία και Τουρκία, ενώ προστέθηκε αργότερα και η «Βόρεια Μακεδονία».

Το Στρατηγείο της SEEBRIG άρχισε να λειτουργεί το 1999 στη Φιλιππούπολη της Βουλγαρίας και από το 2003 μεταστάθμευσε διαδοχικώς στην Κωνστάντζα της Ρουμανίας, το 2007 στην Κωνσταντινούπολη και από τον Ιούλιο του 2011 μεταστάθμευσε στον Τύρναβο, από όπου τώρα – 2020 – θα μεταφερθεί στο Κουμάνοβο.

Συμφώνως με το ΓΕΕΘΑ στις 7 Αυγούστου θα πραγματοποιηθεί η τελετή αποχωρήσεως του πολυεθνικού σχηματισμού από τον Τύρναβο για το Κουμάνοβο.

Google news logo Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV