Κλιμακώνεται η κρίση στα σύνορα Λιβάνου και Ισραήλ με την Χεζμπολάχ να συνεχίζει τις επιθέσεις της κατά τις οποίες σκοτώθηκε ένας Ισραηλινός στρατιώτης και τραυματίστηκαν άλλοι έξι.

Σήμερα μάλιστα δημοσίευσε σχετικό βίντεο με όλες τις επιθέσεις που διεξήγαγε χθες δημιουργώντας την εικόνα πως έχει δημιουργήσει σοβαρό πρόβλημα στις ισραηλινές δυνάμεις.

Η Χεζμπολάχ έχει μεταφέρει μεγάλες δυνάμεις κοντά στα σύνορα με το Ισραήλ και περιμένει να να δει αν το Τελ Αβίβ πραγματοποιήσει τον σχεδισμό του για εισβολή στην Γάζα.

Εάν αυτό συμβεί θα επιτεθεί με όλες τις δυνάμεις της στα βόρεια του Ισραήλ. Αυτό σημαίνει πως θα υπάρξει και άμεση εμπλοκή του Ιράν κάτι το οποίο οι ΗΠΑ δεν το θέλουν γιατί ξέρουν πως το Ιράν έχει άμεση διασυνοριακή σύνδεση με την Ρωσία.

Αναζητούν λοιπόν οι Αμερικανοί δικαιολογίες για να πιέσουν τους Ισραηλινούς να μην εισβάλουν στην Γάζα.

Συγκεκριμένα, η Αμερική και ευρωπαϊκές χώρες ασκούν πιέσεις στο Ισραήλ να καθυστερήσει τη χερσαία εισβολή στη Γάζα προκειμένου να αγοράσουν χρόνο για τις εν εξελίξει μυστικές συνομιλίες για την απελευθέρωση ομήρων από τη Χαμάς, όπως ανέφεραν καλά πληροφορημένες στο Βloomberg.

Παρά τις αρχικές αντιδράσεις στην προοπτική μιας καθυστέρηση της επέμβασης στη Γάζα, το Ισραήλ συμφώνησε υπό την πίεση των ΗΠΑ να περιμένει, όπως ανέφεραν οι πηγές.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ