Συντριβή υπέστησαν οι ουκρανικές δυνάμεις στο μέτωπο της Ζαπορίζια και συγκεκριμένα στην περιοχή Ορέκχοβ-Ραμποτίνο, όπου οι Ρώσοι όχι μόνο ανακατέλαβαν όσα τετραγωνικά μέτρα είχαν χάσει από τις πρόσφατες συνεχής ουκρανικές επιθέσεις αλλά ανάγκασαν τους Ουκρανούς να αφήσουν πίσω τους δεκάδες κατεστραμμένα τεθωρακισμένα οχήματα και πολλούς νεκρούς.

Οι Ρώσοι επιβεβαίωσαν για άλλη μία φορά ότι ακολουθούν συγκεκριμένες παραπλανητικές τακτικές, αφήνοντας επίτηδες κάποιο χώρο στους Ουκρανούς για να διεισδύσουν μερικές εκατοντάδες μέτρα και επί της ουσίας να τους παγιδεύουν μέσα σε μία περικύκλωση από τρεις μεριές, δηλαδή σε μία «kill zone», από την οποία ελάχιστοι καταφέρνουν να διαφύγουν.

Μία τακτική την οποία χρησιμοποιούσε με άριστη επιτυχία και ο θρυλικός Γερμανός στρατηγός Έρβιν Ρόμελ στην Βόρεια Αφρική κατά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Μόλις οι Ουκρανοί προωθήθηκαν περίπου 300 μέτρα προς το Ραμποτίνο ανέλαβε δράση η ρωσική Αεροπορία η οποία «σφυροκόπησε» την γραμμή ανεφοδιασμού των Ουκρανών και επί της ουσίας τους άφησε χωρίς πυρομαχικά εναντίον υπέρτερων δυνάμεων.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ