Σφοδρό βομβαρδισμό κατά των ουκρανικών μονάδων στο Χάρκοβο και στο Κουπιάνσκ, εξαπέλυσαν οι Ρώσοι καταστρέφοντας σιδηροδρομικούς σταθμούς και αμαξοστοιχίες που μετέφεραν στρατιωτικό προσωπικό και εξοπλισμό στην υπό περικύκλωση πόλη.

Οι απώλειες για τους Ουκρανούς είναι βαριές και υπολογίζονται σε αρκετές εκατοντάδες, καθώς οι Ρώσοι έπληξαν και το προσωρινό σημείο συγκέντρωσης των ουκρανικών μονάδων στο Κολοντεζνόγιε, όπου συγκέντρωναν δυνάμεις για να προωθηθούν στο Κουπιάνσκ.

Το Κίεβο προσπαθεί να ενισχύσει τα στρατεύματά του στο Κουπιάνσκ. Η μικρή αυτή πόλη των 30.000 κατοίκων είναι ένας πολύ σημαντικός μεταφορικός κόμβος και η πτώση της θα προκαλέσει την κατάρρευση της ουκρανικής άμυνας σε μία πολύ μεγάλη περιοχή από την Λίμαν και το Ιζίουμ μέχρι το Χάρκοβο.

Ρωσικά στρατεύματα πραγματοποίησαν επιθετικές επιχειρήσεις σε Κρεμενάγια, Μπάκχμουτ, όπως και κατά μήκος της γραμμής Αβντίιβκα-Ντονέτσκ, στα δυτικά της ρωσόφωνης πόλης όπως και στα ανατολικά όρια της περιφέρειας της Ζαπορίζια και κατάφεραν να προωθηθούν σε αρκετές περιοχές.

Αυτό δείχνει πως δοκιμάζουν τις αντοχές των Ουκρανών και τεστάρουν να δουν αν μπορούν να δημιουργήσουν «ρήγματα» στην διάταξή τους μετά από τις φοβερές ουκρανικές απώλειες κατά την αποτυχημένη όπως αποδείχτηκε ουκρανική αντεπίθεση.

Φαίνεται πως οι Ουκρανοί έχουν πλέον πολλά κενά που δεν μπορούν να τα αναπληρώσουν (έχασαν 83.000 άνδρες σε τέσσερις μήνες).

Οι ουκρανικές δυνάμεις πραγματοποίησαν ανεπιτυχείς χερσαίες επιθέσεις κοντά στην Κρεμενάγια στο μέτωπο του Κουπιάνσκ, όπου επί της ουσίας έχουν περικυκλωθεί από τρεις κατευθύνσεις.

Ρωσικά στρατεύματα απέκρουσαν δύο ουκρανικές επιθέσεις κοντά στην Ντίμπροβα και την Μπελογκόροβκα στην περιφέρεια του Λουγκάνσγκ.

Οι Ουκρανοί απεγνωσμένα αναζητούν έναν αντιπερισπασμό για να ανοίξουν χώροι για αυτούς σε άλλα μέτωπα όπου έχουν επικεντρώσει τις κύριες προσπάθειές τους.

Τα ουκρανικά στρατεύματα συνέχισαν τις επιθετικές επιχειρήσεις στην περιοχή του Μπάκχμουτ και συγκεκριμένα στην περιοχή της Κλισίιβκα-Αντρίιβκα.

Τα αποτελέσματα ήταν μηδαμινά.

Οι ουκρανικές δυνάμεις επιτέθηκαν κοντά στη Noβοπροκόβκα και στο Ραμποτίνο αλλά βομβαρδίστηκαν ανηλεώς από την ρωσική Αεροπορία η οποία έκανε χρήση βομβών FAB-500.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ