Το Κίεβο περιμένει πως με τη στρατιωτική βοήθεια που ενέκριναν οι ΗΠΑ, ύψους δισεκατομμυρίων δολαρίων, θα ενισχύσει την άμυνά του εναντίον της Μόσχας, ενώ εκπρόσωπος της Ρωσίας στον ΟΗΕ προειδοποιεί πως τα χρήματα θα «ενθυλακωθούν» και «δεκάδες χιλιάδες Ουκρανοί θα πάνε στην κρεατομηχανή».

Χθες, Σάββατο, η αμερικανική Βουλή των Αντιπροσώπων ψήφισε υπέρ της προώθησης ενός πολυαναμενόμενου πακέτου βοήθειας ύψους σχεδόν 61 δισ. δολαρίων για την Ουκρανία στη Γερουσία, όπου αναμένεται να εγκριθεί και ακολούθως να υπογραφεί από τον πρόεδρο Τζο Μπάιντεν.

Ο αναπληρωτής αντιπρόσωπος της Ρωσίας στα Ηνωμένα Έθνη στη Νέα Υόρκη, Ντμίτρι Πολιάνσκι, έγραψε σήμερα πως δεν υπάρχει «τίποτα να εορταστεί εδώ».

Ανέφερε πως ο πόλεμος θα συνεχιστεί και «περισσότερα χρήματα θα ενθυλακωθούν, περισσότερα όπλα θα κλαπούν και δεκάδες χιλιάδες Ουκρανοί θα πάνε στην κρεατομηχανή». Πρόσθεσε πως η ήττα της Ουκρανίας είναι «αναπόφευκτη».

Ο Ουκρανός υπουργός Εξωτερικών Ντμίτρο Κουλέμπα έγραψε στο X (πρώην Twitter) σχετικά με την απόφαση των ΗΠΑ πως ήταν: «Μια κακή μέρα για τον Πούτιν. Μια κακή μέρα για όποιον τόλμησε να πιστέψει πως η Αμερική θα μπορούσε να διστάζει όταν πρόκειται να προστατεύσει κάτι και εκείνους που υπερασπίζεται».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ