Ο ρωσικός Στρατός και συγκεκριμένα η Ομάδα Βοστόκ, αναχαίτισε (για ακόμα μία φορά) μεγάλη επίθεση των ουκρανικών στρατευμάτων στο μέτωπο της Ζαπορίζια, στην περιοχή Μαλάγια Τοκμάτσκα.

“Στην κατεύθυνση της Ζαπορίζια, οι μονάδες της Ομάδας στρατευμάτων Βοστόκ, με την υποστήριξη του Πυροβολικού, απέκρουσαν εχθρική επίθεση στην περιοχή Malaya Tokmachka.

Ουκρανικά ΤΟΜΑ και ομάδες Ουκρανών στρατιωτών  εξουδετερώθηκαν από τα πυρά του ρωσικού Πυροβολικού.

Οι Ουκρανοί προσπάθησαν να επιτεθούν και προς την κατεύθυνση Novodanilovka και Lugovoi», αναφέρει ρωσική πηγή.

Στην κατεύθυνση Yuzhnodonets, ο εχθρός προσπάθησε να πραγματοποιήσει αιφνιδιαστική επίθεση και εξαπέλυσε πυρά Πυροβολικού στις θέσεις των ρωσικών στρατευμάτων αλλά χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα.

Το ρωσικό Πυροβολικό σφυροκόπησε την ουκρανική επιθετική ενέργεια προς την κατεύθυνση Neskuchnoye και Storozhevoy με αποτέλεσμα να «σβήσει» την επίθεση.
Επιπλέον η ρωσική Αεροπορία Στρατού έπληξε τις ουκρανικές θέσεις και ουκρανικά τεθωρακισμένα σε Makarovka, Urozhaynoye, στο αγρόκτημα Oktyabr, και στο Novodonetsky.
https://twitter.com/ApolloKapital/status/1673704281084657664
Τα ρωσικά συστήματα αεράμυνας απέκρουσαν νυχτερινή πυραυλική επίθεση στη Μελιτόπολη τον πρώτο αντικειμενικό στόχο της ουκρανικής αντεπίθεσης (που όπως δείχνει η κατάσταση στο μέτωπο της Ζαπορίζια πολύ δύσκολα θα επιτευχθεί).
Δεν υπήρξαν θύματα ή ζημιές, όπως ανέφεραν οι τοπικές ρωσικές αρχές.
“Οι Ουκρανοί το βράδυ, στις 00:30, επιχείρησαν να βομβαρδίσουν την Μελιτόπολη. Σύμφωνα με επικαιροποιημένες πληροφορίες, το σύστημα αεράμυνας λειτούργησε επιτυχώς, δεν υπήρξαν τραυματισμοί, δεν υπήρξαν θύματα”, ανέφεραν.
Ο Vladimir Rogov, πρόεδρος του τοπικού δημόσιου κινήματος “Είμαστε μαζί με τη Ρωσία”, ανέφερε επίσης νωρίτερα αρκετές εκρήξεις στην πόλη Zaporozhye.
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ