Συναγερμός σήμανε το πρωί της Κυριακής στη Μόσχα, καθώς οι τοπικές αρχές και το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας ανέφεραν πως προχώρησαν στην κατάρριψη drones, τα οποία κατευθύνονταν σε διάφορα σημεία της ρωσικής πρωτεύουσας.

Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωση που εξέδωσε, το υπουργείο Άμυνας τόνισε πως «καταφέραμε να εμποδίσουμε μια τρομοκρατική επίθεση με drone από το καθεστώς του Κιέβου. Το μη επανδρωμένο αεροσκάφος καταστράφηκε στον αέρα στην περιφέρεια Ποντόλσκι, χωρίς να υπάρξουν θύματα ή ζημιές».

Την είδηση επιβεβαίωσε και ο δήμαρχος Μόσχας, Σεργκέι Σομπιάνιν, ο οποίος ανέφερε πως το επεισόδιο σημειώθηκε γύρω στις 11 το πρωί (τοπική ώρα). «Το drone πλησιάζε, αλλά καταστράφηκε από την αεράμυνά μας» είπε ο Σομπιάνιν.

Στο μεταξύ, τo διεθνές αεροδρόμιο Βνούκοβο της Μόσχας ανέστειλε για περίπου 1,5 ώρα τις πτήσεις του και κατεύθυνε τις εισερχόμενες σε άλλα αεροδρόμια, επικαλούμενο απροσδιόριστους λόγους που δεν μπορεί να ελέγξει, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων TASS.

Πιθανότατα η εξέλιξη αυτή συνδέεται με την απόπειρα επίθεσης του drone, καθώς παρόμοιες αναστολές των πτήσεων στο ίδιο αεροδρόμιο έγιναν και κατά την προηγούμενη εβδομάδα, για ανάλογα περιστατικά.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ