Οι σιίτες Χούθι πραγματοποίησαν επιτυχημένη δοκιμή υπερ-υπερηχητικού πυραύλου φτάνοντας ταχύτητα άνω των 8 Mach ( 6.200 μίλια την ώρα) όπως αποκάλυψαν οι Times of Israel!

Oι Xούθι σχεδιάζουν να ξεκινήσουν την κατασκευή των πυραύλων για χρήση εναντίον στόχων στην Ερυθρά Θάλασσα, στην Αραβική Θάλασσα και στον Κόλπο του Άντεν, καθώς και στο Ισραήλ.

Εάν όντως διαθέτουν έναν τέτοιο πύραυλο πρόκειται για μία εξαιρετικά σημαντική εξέλιξη, σε μία συγκυρία που η ελληνική φρεγάτα «ΥΔΡΑ», επιχειρεί στην περιοχή

Η οργάνωση με έδρα την Υεμένη δήλωσε ότι θα κλιμακώσει τις επιθέσεις κατά τη διάρκεια του ιερού μουσουλμανικού μήνα του Ραμαζανιού σε ένδειξη αλληλεγγύης με τους Παλαιστίνιους εν μέσω του συνεχιζόμενου πολέμου μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς στη Γάζα.

Μήνες επιθέσεων των Χούθι στην Ερυθρά Θάλασσα έχουν διαταράξει την παγκόσμια ναυτιλία, αναγκάζοντας τις εταιρείες να επαναδρομολογήσουν σε μακρύτερα και ακριβότερα ταξίδια από τη Νότια Αφρική και ενισχύοντας τους φόβους ότι ο πόλεμος Ισραήλ-Χαμάς θα μπορούσε να επεκταθεί για να αποσταθεροποιήσει την ευρύτερη Μέση Ανατολή.

Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες, οι μαχητές της Υεμένης που έχουν προκαλέσει τεράστιο πλήγμα στην διεθνή ναυτιλία, έχουν πλέον ολοκληρώσει οποιαδήποτε βελτίωση των αντιπλοϊκών πυραύλων τους και των drones που θα τους δώσει τη διπλάσια ισχύ στα χτυπήματα.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ