Μετά την χθεσινή αιφνιδιαστική επίθεση των Ρώσων στην περιφέρεια του Χάρκοβο με στόχο την ίδια την πόλη από την οποία βρίσκονται ήδη σε απόσταση 30 χλμ, οι Ουκρανοί αναμένουν μία ακόμα μεγάλη ρωσική στρατιωτική επιχείρηση, αυτή τη φορά στο Σούμι, καθώς τις τελευταίες ώρες παρατηρείται μεγάλη συγκέντρωση δυνάμεων στην περιφέρεια του Κουρσκ.

Να σημειωθεί ότι η επίθεση στο Χάρκοβο διεξήχθη από την ρωσική περιφέρεια του Μπέλγκοροντ, ενώ η προετοιμαζόμενη όπως όλα δείχνουν επίθεση στο Σούμι, θα πραγματοποιηθεί από την περιφέρεια του Κουρσκ.

Το Κίεβο ανησυχεί ότι ταυτόχρονα θα ενεργοποιηθεί και το μέτωπο του Κουπιάνσκ, και με αυτό τον τρόπο η Μόσχα θα επιχειρήσει να εξαντλήσει της που κάνει και εφεδρείες και να εξαρθρώσει την ουκρανική αμυντική διάταξη στο σύνολο της ΒΑ Ουκρανίας.

Οι δυνάμεις που χρησιμοποιούν οι Ρώσοι από χθες στην επίθεση στο Χάρκοβο και αυτές που αναμένεται να εμπλακούν στο Σούμι, είναι πρόσθετες σε αυτές που ήδη πολεμούν στο ουκρανικό έδαφος και αποτελούνται από προσωπικό 450.000 στρατιωτών.

Οι Ουκρανοί προσπάθησαν να απαντήσουν με αντίποινα στην χθεσινή ρωσική επίθεση και για το λόγο αυτό βομβάρδισαν με σφοδρότητα τα δύο κέντρα από τα οποία θα πραγματοποιηθούν οι έφοδοι σε Χάρκοβο και Σούμι, δηλαδή το Μπέλγκοροντ και το Κουρσκ

Οι βομβαρδισμοί των δύο ρωσικών πόλεων πραγματοποιήθηκαν με drones και HIMARS.

Oι Ρώσοι ισχυρίζονται ότι όλες οι απειλές καταρρίφθηκαν αλλά από τα σχετικά βίντεο δεν προκύπτει κάτι τέτοιο.

Υπάρχουν πολλαπλές εκρήξεις ενώ και οι ρωσικές αρχές αναφέρουν οκτώ τραυματίες.

Και οι Ρώσοι προχώρησαν σε χοντρό βομβαρδισμό της πόλης του Χάρκοβο χτυπώντας εκ νέου ενεργειακές υποδομές και σημεία συγκέντρωσης των ουκρανικών δυνάμεων.

Είναι δύσκολο να προσδιοριστεί αυτή στιγμή που πραγματοποιούνται οι ρωσικές επιθέσεις καθώς το μέτωπο είναι ρευστό και οι Ρώσοι αλλάζουν συνεχώς επιλογές εφαρμόζοντας τον σχεδιασμό των «1000 τσιμπημάτων».

Έτσι θεωρούν ότι θα εξαντλήσουν το Ουκρανούς και στο τέλος θα τους οδηγήσουν στην κατάρρευση.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ