Οι Ουκρανοί φέρεται να έχουν χάσει πάνω από 50.000 στρατιώτες από την έναρξη της αντεπίθεσης και έχουν καταστραφεί πάνω από 5.500 δυτικά οπλικά συστήματα με αποτέλεσμα οι Αμερικανοί να προβλέπουν το τέλος των ουκρανικών επιθετικών ενεργειών στο τέλος του Σεπτεμβρίου.

Παρά τις βαριές απώλειες οι Ουκρανοί το μόνο που κατάφεραν ήταν να καταλάβουν 16 χωριά.

Σε ότι αφορά το Ραμποτίνο, σύμφωνα με ρωσικές πηγές, οι Ρώσοι υποχώρησαν μερικές εκατοντάδες μέτρα νοτιότερα καθώς καταστράφηκαν ολοκληρωτικά τα σπίτια που κατείχαν στο νότιο τομέα και συνεπώς δεν υπήρχε πλέον τίποτε για να το υπερασπιστούν.

Ο οικισμός δεν υπάρχει πλέον.

Η 82η Αερομεταφερόμενη ουκρανική Ταξιαρχία προσπαθούσε να καταλάβει τον οικσμό των 500 κατοίκων επί 12 εβδομάδες!

Αυτό που έχει σχηματιστεί μεταξύ Ραμποτίνο και Βερμποβόγιε, είναι ένας αποκαλούμενος «θύλακας της φωτιάς».

Συνεχίζουν να εισρέουν χιλιάδες ουκρανών οι οποίες κινδυνεύουν να παγιδευτούν μπροστά στην πρώτη ρωσική γραμμή άμυνας αλλά και στα κατεχόμενα από τους Ρώσους πλευρά του θύλακα.

Μπροστά από την ρωσική γραμμή άμυνας έχουν τοποθετηθεί χιλιάδες νάρκες και έχουν δημιουργηθεί αντιαρματικές τάφροι, ενώ έχουν προετοιμαστεί και δεκάδες αντιαρματικές ενέδρες με συνδυασμένη χρήση επιθετικών ελικοπτέρων μαχητιών.

Σημειώνεται ότι στα τέλη Σεπτεμβρίου ξεκινούν οι βροχές και η δημιουργία της περιβόητης ουκρανικής λάσπης πάνω στην οποία κολλάνε όλα τα άρματα μάχης όπως και τα ΤΟΜΑ.

Οι Ουκρανοί θα κινδυνέψουν να κολλήσουν σε μία «κοιλάδα του θανάτου» από την οποία δεν θα μπορούν να ξεφύγουν.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ