Το ουκρανικό Πυροβολικό βομβάρδισε σήμερα το βράδυ την ρωσική πόλη Σεμπεκίνο στην περιφέρεια του Μπέλγκοροντ!

Ο βομβαρδισμός ήταν σφοδρός και προκάλεσε πολλές υλικές ζημιές σε διαμερίσματα, κτίρια και αυτοκίνητα.

Ο κυβερνήτης της περιφέρειας του Μπέλγκοροντ Βιάτσεσλαβ Γκλάντκοφ δήλωσε πως οι μεθοριακοί οικισμοί βομβαρδίζονται συνεχώς από τις ουκρανικές δυνάμεις.

Χθες, δύο βιομηχανικές εγκαταστάσεις στη μεθοριακή πόλη Σεμπέκινο βομβαρδίστηκαν και τέσσερις εργαζόμενοι τραυματίσθηκαν. Οικισμοί έχουν μείνει χωρίς ηλεκτροδότηση, τόνισε.

Μάλιστα, όταν ρωτήθηκε στην ρωσική τηλεόραση: «Τι άλλο μπορεί να γίνει για να κάνετε την περιοχή ασφαλή, ειδικά στις περιφέρειες των συνόρων;», απάντησε:

«Να ενσωματωθεί το Χάρκοβο στην περιφέρεια του Μπέλγκοροντ. Είναι ο καλύτερος τρόπος επίλυσης του βομβαρδισμού της περιφέρειας του Μπέλγκοροντ».

Χθες ο Ρώσος πρόεδρος Β.Πούτιν προχώρησε σε δηλώσεις μετά την επίθεση στην Μόσχα από ουκρανικά drones.

 «Το καθεστώς του Κιέβου επέλεξε τον δρόμο του εκφοβισμού της Ρωσίας, του εκφοβισμού των Ρώσων πολιτών και των επιθέσεων σε κτίρια κατοικιών. Αυτό είναι, φυσικά, ένα σαφές σημάδι τρομοκρατικής δραστηριότητας.

Δεν ανησυχώ τόσο για αυτό όσο για τις προσπάθειες να προκαλέσουν μια απάντηση από την Ρωσία. Προφανώς, είναι σχεδιασμένο. Μας προκαλούν να απαντήσουμε με ανάλογες πράξεις. Θα δούμε τι θα κάνουμε με αυτό».

Οι πρόσφατες επιθέσεις του Κιέβου με drones αλλά και με ομάδες σαμποτέρ που εισέβαλαν σε ρωσικά εδάφη στο Μπέλγκοροντ και στο Μπριάνσκ δείχνουν ότι τα στρατιωτικά μέτωπα δεν πάνε καλά για τους Ουκρανούς και επιχειρούν να προβούν σε εντυπωσιακές ενέργειες που μπορεί να μην έχουν τακτικό αποτέλεσμα αλλά σε στρατηγικό επίπεδο καταφέρνουν να εμφυσήσουν τον φόβο στην ρωσική κοινωνία και να εντυπωσιάζουν τις δυτικές κοινωνίες και άρα να τις πείθουν να συνεχιστεί η οικονομική τους αφαίμαξη για χάτη του Κιέβου.

Μόνο στην περίπτωση του Μπέλγκοροντ οι Ουκρανοί έχασαν 70 άνδρες.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ