Οι Ουκρανοί επιχειρούν να αποκόψουν τον εφοδιασμό των ρωσικών στρατευμάτων και ίσως να σχεδιάζουν και μία επίθεση αντιπερισπασμού στο μέτωπο της Χερσώνας και στο πλαίσιο αυτό πραγματοποίησαν πυραυλικές επιθέσεις σε γέφυρες της Κριμαίας

Σκοπός τους είναι να δημιουργήσουν προβλήματα στον εφοδιασμό των ρωσικών στρατευμάτων σε εξοπλισμό, προσωπικό και πυρομαχικά από την Κριμαία προς την Χερσώνα και την Ζαπορίζια.

Μετά την παράδοση των βρετανικών πυραύλων μακρού πλήγματος Storm Shadow μπορούν να διεξάγουν τέτοιες επιχειρήσεις.

Ο ανεφοδιασμός των στρατευμάτων στο νότιο Ντόνμπας και στην Ζαπορίζια δεν περιορίζεται στην Κριμαία αλλά περνάει και μέσα από το ίδιο το Ντόνμπας όμως για την περιοχή της Χερσώνας είναι πιο δύσκολος καθώς ο ανεφοδιασμός γίνεται μόνο μέσα από την Κριμαία.

Όταν εξαντληθούν τα ύδατα που απελευθερώθηκαν μετά την ανατίναξη του φράγματος της Kakhovka αναμένεται μία ουκρανική επίθεση στην περιοχή της Χερσώνας.

Είναι πολύ πιθανό πως οι επιθέσεις στις γέφυρες είναι μία προετοιμασία για μία επικείμενη ουκρανική επίθεση καθώς οι κατεστραμμένες γέφυρες θα προκαλέσουν δυσκολίες στους Ρώσους στο να ενισχύσουν τα στρατεύματα τους.

Εδώ πρέπει να προστεθεί το εξής: Οι Ρώσοι ήδη έχουν ξεκινήσει και κατασκευάζουν νέες γραμμές άμυνας πέρα από το πεδίο των πλημμυρισμένων νερών και πιστεύουν πως θα είναι έτοιμοι για μία τέτοια επίθεση ενώ θα πρέπει να σημειωθεί πως οι πλημμύρες ακόμα και όταν εξαντληθούν θα αφήσουν πίσω τους ένα εξαιρετικά λασπώδες έδαφος το οποίο θα είναι δύσκολο για τους Ουκρανούς να το διασχίσουν με τα δυτικά άρματα μάχης.

Πολλοί μάλιστα θεωρούν πως τα νερά θα στεγνώσουν ίσως και τον Σεπτέμβριο. Δηλαδή λίγο πριν την έναρξη εκ νέου της χειμερινής περιόδου.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ